Ελλάδα

Τέταρτη δόση εμβολίου: Έκτακτες ανακοινώσεις

Τέταρτη δόση εμβολίου: Έκτακτες ανακοινώσεις
Έκτακτη ενημέρωση για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους - Οι αποφάσεις

“Κλείδωσε” η 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η τέταρτη δόση αναμένεται να γίνει σε άτομα μεγαλύτερα άνω των 70 ετών και σε άνω των 60 με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τέσσερις μήνες από την τρίτη δόση.

Η πλατφόρμα για τους 80 και άνω θα ανοίξει την Πέμπτη 7 Απριλίου και θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα για τους 70-79 ετών και ακολούθως για τους 60 – 69 ετών.

Κατά την ενημέρωση, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε: “Η εφαρμογή του αναμνηστικού εμβολιασμού (τρίτης δόσης) αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική για την προστασία του πληθυσμού… Λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Όμικρον, της χαλάρωσης των μέτρων, εξακολουθούμε να παρατηρούμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων. Παρά τα περιορισμένα δεδομένα αποτελεσματικότητας, ορισμένες χώρες αποφάσισαν τη χορήγηση τέταρτης δόσης σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Εγκρίθηκε η χορηγία της 4ης δόσης σε παιδιά – 12 -17 ετών ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου – 3 μήνες μετά της χορήγηση της 3ης δοσης

Παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών που ανήκουν στην ομάδα με αυξημένο κίνδυνο – θα χορηγείται 3η δόση, έξη μήνες μετά την δεύτερη δόση.

Δείτε τις ανακοινώσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments