Focus

Δύση: Ομοβροντία καταδίκης της Ρωσίας

Δύση: Ομοβροντία καταδίκης της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: The Washington Post

Δύση: Οι προθέσεις είναι ξεκάθαρες

Η ρωσική επίθεση στη Μπούκα προκάλεσε μια δέσμη από καταδίκες από δημοκρατικά εκλεγμένες πολιτικές και πολιτειακές ηγεσίες του δυτικού κόσμου. Η σαφής τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, που έσπευσε να κάνει λόγο για εκφράσει τον αποτροπιασμό του για τη φρίκη των εγκλημάτων στην ουκρανική πόλη, προστίθεται σε ανάλογες τοποθετήσεις δυτικών ηγετών. Συγκεκριμένα, η ανακάλυψη δεκάδων πτωμάτων αμάχων στην Μπούκα , μια πόλη στα περίχωρα του Κιέβου που εγκαταλείφθηκε από τον ρωσικό στρατό, συγκλονίζει τους Δυτικούς.

Κατά την ανακατάληψη της πόλης, οι Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν πράγματι νεκρούς αμάχους, με τα χέρια τους δεμένα με λευκό ύφασμα, μερικές φορές μέσα σε σκουπίδια στους δρόμους. Η αιτία θανάτου δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη για όλους, αλλά κάποιοι φέρεται να πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.  Επίσης, ένας ομαδικός τάφος με 57 πτώματα ανακαλύφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις. Συνολικά, ο αριθμός των αμάχων που βρέθηκαν νεκροί στα   απελευθερωμένα εδάφη ανέρχεται περίπου στους 450.

Όμως, οι προθέσεις της Δύσης είναι ξεκάθαρες

«Οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτά τα εγκλήματα», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο ακολούθησε ο επικεφαλής της Ιταλικής Κυβέρνησης Μάριο Ντράγκι.  Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επίσης καταγγείλει τις καταχρήσεις που προδήλως διαπράττει ο ρωσικός στρατός, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ήδη θα μπορούσαν να επιβληθούν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας . Ενώ οι θέσεις των Ουκρανών και Ρώσων διαπραγματευτών φαίνονταν να βρίσκουν σημεία επαφής, η είδηση ​​έγινε πλήρως αποδεκτή από την ανακάλυψη των πτωμάτων αμάχων στην Μπούκα.

Τα αιτήματα πολλών Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών για σύλληψη του Ρώσου Προέδρου έρχονται να προστεθούν σε αυτά της Κάρλα Ντελ Πόντε, πρώην εισαγγελέως στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η οποία ζητεί την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν. Επιπλέον, η ανακατάληψη αυτών των εδαφών γύρω από το Κίεβο επιβεβαιώνει τη στρατηγική ανατροπή της Ρωσίας, η οποία σκοπεύει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει πόλεις που βρίσκονται μακριά από το μέτωπο. Η Οδησσός επλήγη από πολλά χτυπήματα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί της Κυριακής, με στόχο ένα διυλιστήριο και μια αποθήκη καυσίμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments