Διεθνή

Τζόνσον: “Ο Πούτιν και ο στρατός του διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία” [pic]

Τζόνσον: “Ο Πούτιν και ο στρατός του διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία” [pic]
Την καταδίκη των επιθέσεων κατά αμάχων από Ρώσους στρατιώτες σε περιοχές βορειοδυτικά του Κιέβου καταδίκασε ο Μπόρις Τζόνσον

Την καταδίκη των επιθέσεων κατά αμάχων από Ρώσους στρατιώτες σε περιοχές βορειοδυτικά του Κιέβου καταδίκασε ο Μπόρις Τζόνσον, με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να τονίζει πως ο Πούτιν και ο στρατός του διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι ελεεινές επιθέσεις των Ρώσων κατά αθώων αμάχων στο Ιρπίν και στην Μπούκα συνιστούν ακόμα περισσότερες αποδείξεις ότι ο Πούτιν και ο στρατός του διαπράττουν εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο κ. Τζόνσον.

Τόνισε παράλληλα πως «καμία άρνηση ή παραπληροφόρηση από το Κρεμλίνο δεν μπορεί να κρύψει αυτό που όλοι γνωρίζουμε πως είναι η αλήθεια – ο Πούτιν είναι απεγνωσμένος, η εισβολή του αποτυγχάνει και η αποφασιστικότητα της Ουκρανίας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη».

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα πάντα στη δύναμή του ώστε «να λιμοκτονήσει» η πολεμική μηχανή του Πούτιν. «Ενισχύουμε τις κυρώσεις μας και τη στρατιωτική υποστήριξη, ενώ αυξάνουμε επίσης το πακέτο ανθρωπιστικής στήριξης ώστε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη στο έδαφος», σημείωσε.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην προμετωπίδα της υποστήριξης της έρευνας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τις θηριωδίες που έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία… δε θα ησυχάσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη», κατέληξε η ανάρτηση του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Καταδίκη και από τον Τριντό

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό καταδίκασε τους «ειδεχθείς και φρικιαστικούς» φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα, προσάπτοντας την ευθύνη γι’ αυτούς στη Ρωσία.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τους φόνους αμάχων στην Ουκρανία, κινητοποιούμαστε για να λογοδοτήσει το ρωσικό καθεστώς», ανέφερε ο κ. Τριντό μέσω Twitter.

«Οι υπεύθυνοι για αυτές τις ειδεχθείς και φρικιαστικές επιθέσεις θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία και δυτικές χώρες κατηγόρησαν χθες Κυριακή τον ρωσικό στρατό πως διέπραξε εγκλήματα πολέμου μετά τον εντοπισμό ομαδικών τάφων αμάχων που «εκτελέστηκαν» στην Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σχεδόν 300 πτώματα ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τουλάχιστον 20 πτώματα με πολιτικά να κείτονται μόνο σε έναν δρόμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments