Διεθνή

Γιόχανσον: “Πολλά παιδιά που δραπέτευσαν από την Ουκρανία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εμπορίας”

Γιόχανσον: “Πολλά παιδιά που δραπέτευσαν από την Ουκρανία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της εμπορίας”
Τον κίνδυνο τα παιδιά που φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας να πέσουν θύματα διακινητών υπογράμμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον

Τον κίνδυνο τα παιδιά που φεύγουν από τον πόλεμο της Ουκρανίας να πέσουν θύματα διακινητών υπογράμμισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά δραπέτευσαν από την Ουκρανία. Πολλά παιδιά τώρα αντιμετωπίζουν νέο κίνδυνο, τον κίνδυνο της εμπορίας» σημείωσε η κ. Γιόχανσον.

Η ίδια προσέθεσε ότι οι αρχές της Λιθουανίας ερευνούν πιθανή εμπορία 43 παιδιών, ωστόσο όπως διευκρίνισε η Επίτροπος μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, «αλλά γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός».

«Προτεραιότητά μας είναι η καταγραφή, χρειάζεται να γνωρίζουμε πού είναι αυτά τα παιδιά», τόνισε η Ίλβα Γιόχανσον επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να λείπει ούτε ένα παιδί.

Η επίτροπος ανέφερε τέλος ότι «όσο περισσότερο κρατάει αυτός ο πόλεμος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τα παιδιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments