Focus

Natalie Portman: Η ομάδα των “αγγέλων” της

Natalie Portman: Η ομάδα των “αγγέλων” της

Πηγή Φωτογραφίας: The Athletic, D1SoftballNews

Μια άκρως εντυπωσιακή απόφαση πήρε η Νάταλι Πόρτμαν. Να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο δημιουργώντας την Angel City FC, με τη συμμετοχή και άλλων λαμπερών celebrities.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει πολλές celebrities να δοκιμάζουν την τύχη τους σε νέους χώρους και να βγαίνουν από την comfort zone τους. Τις έχουμε δει να δημιουργούν τα δικά τους beauty brands, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο χώρο της μόδας. Ωστόσο, για τη Natalie Portman τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η ηθοποιός επέλεξε να ασχοληθεί με ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, ιδρύοντας το δικό της football club! Για να είμαστε πιο ακριβείς, πρόκειται για μία γυναικεία, ομάδα ποδοσφαίρου, με αρκετή λάμψη και πλούσιο ταλέντο, που είναι έτοιμη να κατακτήσει την κορυφή.

Εκ πρώτης όψεως, η αλήθεια είναι πως η απόφαση της Portman να ασχοληθεί με τον αθλητισμό κι ακόμη περισσότερο με το ποδόσφαιρο, προκάλεσε έκπληξη. Η ηθοποιός δεν είχε δείξει ποτέ ότι ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο άθλημα, ωστόσο, δημιούργησε την Angel City FC, έχοντας μάλιστα στο πλευρό της και πολλές, άλλες λαμπερές celebrities. Όλες τους, ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά της κι όλες μαζί, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η γνωστή πρωταγωνίστρια, έχει μιλήσει πολλές φορές σε διάφορες συνεντεύξεις της στο παρελθόν, για την αντιμετώπιση των γυναικών και για το μισθολογικό χάσμα που υπάρχει με τους άνδρες σε πολλά επαγγέλματα. Πρόκειται για μία κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα και κάπως έτσι, πήρε την απόφαση να αναλάβει η ίδια δράση.

Τη μύησε ο γιός της

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2019. Η Portman βρέθηκε σε ένα γήπεδο, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο πρωτάθλημα γυναικών και το θέαμα που αντίκρισε, έμεινε χαραγμένο στη μνήμη της. Είδε γυναίκες δυνατές, γυναίκες με πάθος, με όρεξη, με όραμα. Γυναίκες -όμως- που είναι στο περιθώριο και σε πολλές περιπτώσεις, στη σκιά των ανδρών. Που δεν αμείβονται όπως τους αξίζει, την ώρα που γνωστοί και μη, ποδοσφαιριστές λαμβάνουν εκατομμύρια.

Η ηθοποιός μετά από μερικές συζητήσεις που είχε, εντυπωσιάστηκε αρνητικά όταν κατάλαβε πως ακόμα και κορυφαίες αθλήτριες δεν είχαν ένα πλάνο συνταξιοδότησης, αλλά ούτε και καλές απολαβές. Την ίδια στιγμή, ο γιος της, που αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο, την μύησε σε αυτόν τον λαμπερό κόσμο και κάπως έτσι, τα πράγματα πήραν το δρόμο τους, με την ίδια να εξηγεί πως: «Είδα τον γιο μου να λατρεύει παίκτριες όπως η Megan Rapinoe κι η Alex Morgan, ακριβώς όπως λάτρευε τον Lionel Messi ή τον Karim Benzema και συνειδητοποίησα πως αν ενισχύαμε τις αθλήτριες, θα αλλάζαμε γρήγορα την όλη κουλτούρα».

Η πιο λαμπερή

H Portman είχε ένα όραμα κι ήταν αποφασισμένη από την αρχή να τα καταφέρει! Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Αγάπη Γαβριηλίδου στο Glow.gr, η Portman πήρε την απόφαση, να συστήσει στο κοινό του Λος Άντζελες τη National Women’s Soccer League, αλλά σε αυτή την προσπάθεια δεν ήταν ποτέ μόνη. Σπουδαίες celebrities κι ισχυρές γυναίκες από πολλούς, διαφορετικούς χώρους, όπως η Uzo Aduba, η Lilly Singh, η America Ferrera, η Jennifer Garner, η Jessica Chastain κι η Eva Longoria, απέκτησαν μετοχές της ομάδας και πολύ σύντομα, έγιναν τα πρώτα, βασικά steps, προκειμένου να δημιουργηθεί η πιο λαμπερή, γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα ever, που ήδη αποτελεί θέμα συζήτησης παντού.

«Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε, τι θα συνέβαινε αν υπήρχε μια ομάδα στο Λος Άντζελες; Είμαστε το κέντρο της ψυχαγωγίας αυτής της χώρας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δίνουν προσοχή σε αυτό το άθλημα; Προφανώς, οι ίδιοι οι παίκτες ήταν απίστευτοι και κέντρισαν την προσοχή, αλλά δεν τους βοηθά πάντα η επιτυχία και η δημοτικότητά τους», εξηγεί η Portman και προσθέτει:

«Το όνειρό μας είναι να δώσουμε στο γυναικείο ποδόσφαιρο την ίδια αξία με το ανδρικό, σε ολόκληρο τον κόσμο». Η σύμβουλος επιχειρήσεων, Kara Nortman, ήταν ο άνθρωπος που τη βοήθησε να ιδρύσει την πρώτη επαγγελματική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στο Λος Άντζελες, την Angel City FC και το περασμένο Σάββατο, η ηθοποιός είδε την ομάδα της να δίνει τον πρώτο της αγώνα. Ήταν κάτι που περίμενε καιρό κι επιτέλους, έφτασε η μεγάλη στιγμή!

Η γυναικεία ψυχή δεν έχει όρια

Διανύουμε τους πρώτους μήνες του 2022, ωστόσο, ακόμη και σήμερα, είναι ξεκάθαρο πως ο φυλετικός ρατσισμός όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά αγγίζει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας. Την ώρα που πολλές γυναίκες αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους σε σημαντικούς τομείς, υπάρχουν αυτοί, που επιμένουν να διαχωρίζουν τα δύο φύλα, υποβιβάζοντας τις γυναικείες φιγούρες. Η καλύτερη απάντηση -ωστόσο- έρχεται μέσα από τέτοιες κινήσεις. Σε μία εποχή όπου οι ρυθμοί είναι άκρως απαιτητικοί και δύσκολοι και το άγχος και το stress συνεχώς αυξάνονται, η σύγχρονη γυναίκα, καλείται να δώσει καθημερινά τεράστιες μάχες σε όλα επίπεδα και τους τομείς της ζωής της.

Την ίδια στιγμή, απέναντί της συναντά συνεχώς εμπόδια -μικρότερα ή και μεγαλύτερα- που υψώνουν άνδρες, που απλά φοβούνται. Φοβούνται τη δύναμη, την οξυδέρκεια, την εξυπνάδα, τη διορατικότητα κι όλα τα άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της κάθε γυναίκας, που είναι έτοιμη να κατακτήσει την κορυφή σε όλους τους τομείς.

H Natalie Portman δεν ίδρυσε απλά μία ποδοσφαιρική ομάδα. Έδωσε τη δυνατότητα σε σπουδαίες αθλήτριες να δείξουν ποιες πραγματικά είναι και να απολαύσουν επιτέλους αυτό που κάνουν, παίρνοντας αυτά που αξίζουν. Τους έδωσε όραμα, τους επέτρεψε να ονειρεύονται και να θέτουν στόχους, παλεύοντας σκληρά για να τους πετύχουν. Και πάνω από όλα, έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Κανένας άνδρας δεν αξίζει περισσότερα από μία γυναίκα. Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας και κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments