Πολιτική

Ζελένσκι Βουλή: Αύριο η ομιλία – Ποια κόμματα θα παρευρεθούν

Ζελένσκι Βουλή: Αύριο η ομιλία – Ποια κόμματα θα παρευρεθούν
Ζελένσκι Βουλή: Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι θα μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο διαδικτυακά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι θα μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο διαδικτυακά ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  Η ομιλία Ζελένσκι είχε αποφασιστεί μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την 25η Μαρτίου και το κάλεσμα του Έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Ουκρανίας να τοποθετηθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να διαρκέσει περίπου 10-15 λεπτά, όπως και στις υπόλοιπες τοποθετήσεις του, σε κοινοβούλια.

Ποια κόμματα θα δώσουν το παρών

Η απόφαση για την παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή έγινε δεκτή από τα κόμματα με τρία «ναι» (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), δύο «όχι» (ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ.) και μία κωλοτούμπα «ναι, μεν αλλά» (ΜέΡΑ25).

Ποιοι θα δώσουν το «παρών» στην ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας, το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης, κατά την οποία θα απευθυνθεί στο Σώμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης, θα παραστούν ο πρεσβευτής της Γαλλίας, λόγω της γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας και ο πρεσβευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος.

Τα θεωρεία δεν θα ανοίξουν ούτε θα δοθούν προσκλήσεις, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στη Βουλή τον μήνα Μάρτιο ήταν ιδιαίτερα αυξημένος (150). Στο πλαίσιο αυτό παρόντες, ο συνολικός αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παραβρεθούν περισσότεροι από 200 βουλευτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments