Αθλητισμός

FourFourTwo: Κορυφαίος στον 21ο αιώνα ο Μέσι

FourFourTwo: Κορυφαίος στον 21ο αιώνα ο Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το FourFourTwo, όπου στη λίστα είναι παίκτες που αγωνίστηκαν από το 2000

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο κορυφαίος παίκτης του 21ου αιώνα, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό FourFourTwo, το οποίο δημοσίευσε, αυτή την Παρασκευή, μια λίστα με τους 100 καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί από το 2000.

«Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 γίνονταν συζητήσεις για έναν εκπληκτικά προικισμένο νεαρό Αργεντινό στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο Μέσι θα ήταν τόσο καλός για τόσο καιρό. Ας ξεκινήσουμε με τους αριθμούς: 761 γκολ για συλλόγους και εθνική, 325 ασίστ, 22 μεγάλα τρόπαια και επτά «Χρυσές Μπάλες».

Ωστόσο, ακόμη και τέτοια αξιοσημείωτα στοιχεία δεν λένε όλη την ιστορία. Για να εκτιμήσει κάποιος την ιδιοφυΐα του Μέσι, πρέπει να τον παρακολουθήσει με τη μπάλα… δεμένη στο αριστερό πόδι του, να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες ή να αφήνει έναν άλλο τερματοφύλακα στον χλοοτάπητα, περνώντας τη μπάλα από πάνω του.

FourFourTwo

Δεν είναι μόνο η τεχνική ικανότητά του που είναι εξαιρετική. Ο Μέσι παίρνει σχεδόν πάντα τη σωστή απόφαση, αποδεικνύοντας μια απαράμιλλη ευφυΐα που τον ξεχωρίζει, όσο το φυσικό ταλέντο του. Απλά ο καλύτερος» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Πίσω του, ως ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα, βρίσκεται ο “αιώνιος” Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αντρές Ινιέστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο top-100 βρίσκονται δύο παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ριβάλντο (98ος/Ολυμπιακός, ΑΕΚ) και ο Γιάγια Τουρέ (45ος/Ολυμπιακός), ενώ συζητήσεις θα προκαλέσουν οι θέσεις, στις οποίες βρέθηκαν οι Κιλιάν Μπαπέ (75ος), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (28ος), Νεϊμάρ (25ος) και Ρονάλντο -το «φαινόμενο»- (25ος).

Η πρώτη δεκάδα:

1. Λιονέλ Μέσι

2. Κριστιάνο Ρονάλντο

3. Αντρές Ινιέστα

4. Τσάβι

5. Ροναλντίνιο

6. Ζινεντίν Ζιντάν

7. Τιερί Ανρί

8. Μάνουελ Νόιερ

9. Κακά

10. Λουίς Σουάρες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments