Πολιτική

Οικονόμου: Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Οικονόμου: Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Οικονόμου: Σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real Fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπήρξε ανακοίνωση από το Προεδρείο της Βουλής που χειρίστηκε την όλη υπόθεση και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο

Στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή αλλά και για το γεγονός ότι μίλησε μέλος του τάγματος Αζόφ στο ελληνικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real Fm, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπήρξε ανακοίνωση από το Προεδρείο της Βουλής που χειρίστηκε την όλη υπόθεση και δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο. «Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μία αστοχία, ένα απαράδεκτο λάθος, που προφανώς και δεν έπρεπε να συμβεί. Όμως, αυτό δεν μπορεί σε τίποτα να θολώνει τη μεγάλη εικόνα», συνέχισε επισημαίνοντας ότι «ο κ. Ζελένσκι είναι ο δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος μιας χώρας που δέχεται τη ρωσική επίθεση».

«Ήταν μια ιστορική στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο μίλησε, το «Ελευθερία ή Θάνατος» που επανέλαβε στη δική του γλώσσα. Νομίζω ότι σε αυτό πρέπει να μείνουμε. Όπως πρέπει να μείνουμε και σταθεροί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, καταδικάζοντας -χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς επαμφοτερίζουσα στάση, χωρίς μισό βήμα μπροστά και δέκα πίσω, χωρίς αγγαρείες- τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», υπογράμμισε.

Δήλωσε επίσης ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο αποτελεί μια ολοκάθαρη παραβίαση όχι μόνο Συνθηκών. «Είναι μία εισβολή σε ανεξάρτητο Κράτος. Είναι μία συνεχιζόμενη κατοχή. Η Ελληνική Πολιτεία από την πρώτη στιγμή δεν έχει σταματήσει να αναδεικνύει το παράνομο της κατοχής αυτής σε όλα τα fora, σε όλες τις σχέσεις μας διμερείς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΝΑΤΟ, παντού», τόνισε.

Πρόσθεσε πως η Ελλάδα υπερασπίζεται το αίτημα, πάντοτε σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Ο.Η.Ε., για μια δίκαιη και μόνιμη λύση, που σημαίνει την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων και τον τερματισμό της κατοχής.

«Από εκεί και πέρα, ποτέ δεν ξεχνούμε το τι έχει συμβεί στην Κύπρο. Πάντοτε ο Ελληνισμός -που τόσο πολύ έχει υποφέρει από τον αναθεωρητισμό και από την επεκτατική στρατηγική- θα αναδεικνύει το παράνομο και το εγκληματικό της κατοχής και θα διεκδικεί την επίλυση βάσει του δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου. Ο σκοπός της δικής μας παρουσίας στο πλάι του ουκρανικού λαού είναι να καταδικάσουμε αυτή την εισβολή και να υπενθυμίζουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο ότι υπάρχει και μία κατοχή, απότοκος μιας αντίστοιχης εισβολής που έγινε πριν από 48 χρόνια, στην οποία η Ευρώπη και ο κόσμος δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments