Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντομπρόβσκις: Δείτε live τις δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο Εμπορίου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ντομπρόβσκις: Δείτε live τις δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο Εμπορίου
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ντομπρόβσκις: Ο κ. Ντομπρόβσκις έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική πλευρά για την επιτυχή εκπλήρωση των κριτηρίων για την εκταμίευση της δόσης.

Τηλεδιάσκεψη με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο Εμπορίου, Βάλντις Ντομπρόβσκις είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη στο Μαξίμου ακυρώθηκε καθώς ο κ. Ντομπρόβσκις βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο κ. Ντομπρόβσκις έδωσε συγχαρητήρια στην ελληνική πλευρά για την επιτυχή εκπλήρωση των κριτηρίων για την εκταμίευση της δόσης.

Ξεκινούν μεγάλα έργα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με την πρώτη δόση των 3,6 δισ. ευρώ από Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινούν μεγάλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από αυτήν. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας και τόνισε ότι θα υπάρξουν δράσεις που θα τονώσουν ειδικά την απασχόληση.

Για την ανεργία

Η ανεργία σημείωσε έπεσε πάνω από 4 μονάδες «και στο ίδιο πλαίσιο θέλω να επαναλάβω τη δέσμευση μας να εφαρμόζεται ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων», με στόχο την ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Σχετικά με την αύξηση διεθνών τιμών ενέργειας και τον πληθωρισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ας μην κρυβόμαστε, απειλεί την πορεία ανάκαμψης όλης της ευρωπαϊκής οικονομίας». «Κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει τα βάρη από την έκρηξη στην αγορά ενέργειας που πυροδοτείται από τη φωτιά της ρωσικής εισβολής. Στην επόμενη Σύνοδο πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του παραγωγικού ιστού» τόνισε.

«Τα ευρωπαϊκά προβλήματα αναζητούν ευρωπαϊκές λύσεις, αλλιώς η ήπειρός μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη νέα άνοδο του λαϊκισμού, να ανατρέψει το δρόμο της αλήθειας, των δικαιωμάτων, της ανάπτυξης» υπογράμμισε.

Για το σύμφωνο σταθερότητας

Σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να λάβει υπόψιν τις νέες προτεραιότητες, αλλά και την ανάγκη αμυντικής θωράκισης. «Οι στόχοι του μέλλοντος πρέπει να εδράζονται στις γεωπολιτικές συνθήκες του παρόντος» είπε. Οι συνεργάτες του κ. Ντομπρόβσκις βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου και θα παραδώσουν την επιταγή των 3,6 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά την καταβολή της προκαταβολής των 4 δισ. ευρώ του περασμένου Αυγούστου.

Δείτε τις δηλώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments