Lifestyle

Η Michelle Yeoh μιλάει για τις νέες γεννιές ασιατών ηθοποιών

Η Michelle Yeoh μιλάει για τις νέες γεννιές ασιατών ηθοποιών

Πηγή Φωτογραφίας: Vanity Fair

Η σταρ της ταινίας Everything Everywhere All at Once μιλάει για την σχεδόν 40χρονη καριέρα της και τον ενθουσιασμό της για νέες ευκαιρίες για Ασιάτες ηθοποιούς στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Σχεδόν 40 χρόνια στον χώρο και η Michelle Yeoh λαμβάνει τις καλύτερες κριτικές μέχρι σήμερα, για την ερμηνεία της στο φανταστικό του είδους Everything Everywhere All at Once.

«Κάθε φορά που κάνω μια ταινία, ελπίζω το κοινό να ανακαλύψει κάτι νέο για μένα», λέει η σταρ, 59 ετών, στο PEOPLE στο τελευταίο τεύχος.

“Αυτό που μου άρεσε πολύ να κάνω [στο Everything Everywhere All At Once] ήταν η φυσική κωμωδία, την οποία δεν έχω ξανακάνει. Με έχετε δει σε ταινίες πολεμικών τεχνών — είμαι πάντα ήρεμη. Ξέρω ακριβώς τι κάνω” .Είμαι ο δάσκαλος, ο μέντορας. Και ξαφνικά σε αυτό, [ο χαρακτήρας μου] Έβελιν Γουάνγκ, δεν ξέρει τίποτα. Είναι μια πολύ συνηθισμένη, ηλικιωμένη νοικοκυρά που έχει τόσα πολλά προβλήματα στο κεφάλι της. Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό.”

View this post on Instagram

A post shared by Michelle Yeoh 楊紫瓊 (@michelleyeoh_official)

Η διάσημη σταρ είναι γνωστή για το ρόλο του σαγηνευτικού υπερκατάσκοπου Wai Lin απέναντι από τον James Bond του Pierce Brosnan στο Tomorrow Never Dies του 1997, τον τρομερό πολεμιστή Yu Shu Lien στο Crouching Tiger, Hidden Dragon του 2000 και πιο πρόσφατα τους βασιλικούς και αταλάντευτους Eleanor Richians και C2018s των Eleanor Rich. ο άγριος Ying Nan στην επιτυχία της Marvel το 2021 Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Λέει ότι αισθάνεται ενθαρρυνμένη και ενθουσιασμένη για αυτή τη στιγμή της καριέρας της – τόσο για τις ποικίλες ευκαιρίες που είχε όσο και για το τι σημαίνει για άλλους Ασιάτες ηθοποιούς

«Αυτό που [είναι ξεχωριστό] για αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου είναι να έχω τόσους πολλούς ανθρώπους που μου μοιάζουν, ειδικά η νεότερη γενιά [Ασιατών ηθοποιών], να με πλησιάζουν και να μου λένε: «Επιτέλους, μπορώ να δω τον εαυτό μου να κάνει όλα αυτά τα είδη. των πραγμάτων επειδή το κάνεις», λέει. “Πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να είμαστε αρκετά θαρραλέοι για να έχουμε φωνή. Αξίζουμε μια φωνή. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, αυτό είναι που πραγματικά απολαμβάνω: το γεγονός ότι έχουμε περισσότερες ευκαιρίες και ευκαιρίες που μας αξίζουν».

Η γεννημένη στη Μαλαισία ηθοποιός λέει ότι όταν πρόκειται να σκεφτεί τη δουλειά της και τι άλλο θα ήθελε να πετύχει, προτιμά να ακολουθεί τη ροή αντί να κάνει λίστες υποχρεώσεων.

«Όταν ήμουν νεότερη, έφτιαχνα αυτή τη λίστα με τις υποχρεώσεις και τη διασταύρωνα και ένιωθα ότι είχα καταφέρει κάτι», λέει. “Αλλά [τώρα] το βρίσκω αυτό περιοριστικό. Μερικές φορές σταματάς να ακούς ή να βλέπεις τα πράγματα που είναι γύρω σου. Αυτό λοιπόν κάνω τώρα: πηγαίνω με τη ροή. Επειδή ειδικά στη δουλειά μας, δεν ξέρεις τι καταπληκτικοί σκηνοθέτες θα βγουν στη γωνία και θα πουν, “Λοιπόν, μου αρέσει πολύ η δουλειά σου και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί σου”. Οπότε δεν κάνω πλέον λίστες».

Η αντιμετώπιση των διάφορων και απροσδόκητων προκλήσεων που συνεπάγεται η δημιουργία του Everything Everywhere All At One ήταν απίστευτα ευχάριστη για τη Yeoh, η οποία έγινε γρήγορα φίλος με τον συμπρωταγωνιστή και νέο θαυμαστή της Jamie Lee Curtis.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η ηθοποιός λέει ότι έχει ανοιχτό μυαλό και θετική προοπτική για το τι πρέπει να κάνει και θα κάνει στο μέλλον.

«Πρέπει να εκτιμήσω τη διαδρομή που έχω κάνει», λέει. “Και [συνεχίζω] να το εκτιμώ, γιατί πιστεύω ότι αν καθίσεις πίσω και συνεχίσεις να σκέφτεσαι, “Ω, πώς θα μπορούσα να το είχα κάνει [διαφορετικά]…” Όχι. Πρέπει να σκεφτείς μπροστά. Αν έκανες λάθος , πώς φροντίζεις να μην το ξανακάνεις; Είναι με το να το αφήσεις και να προχωρήσεις μπροστά.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments