Διεθνή

Η επάνοδος της πολυδραστηριότητας

Η επάνοδος της πολυδραστηριότητας
Μια από τις πρώτες «παράπλευρες απώλειες» της του πολέμου στην Ουκρανία είναι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης

Μια από τις πρώτες «παράπλευρες απώλειες» της του πολέμου στην Ουκρανία είναι η μείωση της αγοραστικής μας δύναμης, η οποία αναφέρεται στην ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών που μπορεί να αγοράσει κάποιος και η εξέλιξή της συνδέεται με αυτήν των τιμών και των μισθών.

Η μείωση αυτή έγινε αισθητή πρώτα στους πολίτες των δυτικών χωρών, οι οποίοι, πλέον, προσπαθούν να βρουν τρόπους να την αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Οι αιτίες της μείωσης της αγοραστικής δύναμης είναι πολύ πιθανόν να είναι μακροχρόνιες και αφορούν ήδη την άνοδο των τιμών των καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Η ενίσχυση του εισοδήματος είναι μια δυναμική απάντηση στη συνέπεια αυτή του πολέμου. Οι δυνατότητες πολλαπλασιασμού των πηγών εισοδήματος με την ενασχόληση με μία ή περισσότερες επαγγελματικές δραστηριότητες, εναλλακτικές ή συμπληρωματικές προς αυτές που συνήθως ασκούνται, είναι μια πραγματική απάντηση στο ζήτημα που τίθεται από τη μείωση της αγοραστικής μας δύναμης.

Αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να ενθαρρυνθούν με την περαιτέρω απλούστευση της πρόσβασης στα διάφορα καθεστώτα αυτοαπασχολούμενου, με τη βελτίωσή τους, ιδίως μέσω πολιτικών οικονομικής βοήθειας, ευνοϊκότερης φορολογίας και καλύτερης κοινωνικής προστασίας. Η πολυσρατηριότητα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την εμφάνιση καινοτόμων πρωτοβουλιών και αποτελεί ένα σίγουρο τρόπο για να ανακτηθεί, ατομικά και συλλογικά, η αγοραστική δύναμη.

Η πλήρης απασχόληση και η ισχυρή ανάπτυξη είναι οι δύο καταστάσεις που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία πλούτου και τη συλλογική ανάκτηση αγοραστικής δύναμης. Η απόφαση κάποιου να ξεκινήσει μια συμπληρωματική δραστηριότητα μπορεί να τον οδηγήσει στο να απασχοληθεί επαγγελματικά σε έναν τομέα που δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην αρχική του επαγγελματική ειδίκευση.

Κι ακόμη: η πολυδραστηριότητα ευνοείται από τις σύγχρονες μορφές τεχνολογίας και επικοινωνίας και μπορεί να προσδώσει στον καθένα μας ένα ευρύτερο αίσθημα εργασιακής πληρότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments