Nέα της αγοράς

Jacek Olczak (Philip Morris): Μετά από πολλές προκλήσεις έγινε η μετάβαση σε προϊόντα χωρίς καπνό

Jacek Olczak (Philip Morris): Μετά από πολλές προκλήσεις έγινε η μετάβαση σε προϊόντα χωρίς καπνό

Πηγή Φωτογραφίας: Diplomacy and Commerce - Real Business - SwissInfo

Jacek Olczak (Philip Morris): Η Ελλάδα ήταν ένας από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο κάπνισμα με πάνω από 3 εκατομμύρια καπνιστές. Ο αριθμός τους πλέον έχει μειωθεί κατά μισό εκατομμύριο, λόγω των προϊόντων της Philip Morris και της Παπαστράτος.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη καπνοβιομηχανία και στα θαρραλέα βήματα μετάβασης από το τσιγάρο σε άλλα προϊόντα που δίνουν την αίσθηση του καπνίσματος, αλλά δεν είναι επιβλαβή για την υγεία, αναφέρθηκε από το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Jacek Olczak, διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία μετάβασης σε προϊόντα χωρίς καπνό, που ξεκίνησε το 2015, ο κ. Olczak ανέφερε ότι χρειάστηκε κάποιος χρόνος και σημαντικές επενδύσεις στην έρευνα και την τεχνολογία για να εξακριβωθεί ότι είναι πράγματι εφικτό να δοθεί στους καπνιστές η απόλαυση του καπνίσματος, χωρίς όμως τον σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο που έχει η συνήθεια αυτή για την υγεία τους.

Μείωση του αριθμού των καπνιστών κατά 500.000

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας ήταν ένας από τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο κάπνισμα με πάνω από 3 εκατομμύρια καπνιστές.

Ο αριθμός τους πλέον έχει μειωθεί κατά μισό εκατομμύριο, λόγω των προϊόντων της Philip Morris και της Παπαστράτος.

Σημείωσε ότι η αποδοχή των προϊόντων χωρίς καπνό στην Ελλάδα προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, καθώς στη χώρα μας οι καπνιστές θεωρούνταν εξαιρετικά «παραδοσιακοί» και υπήρχαν εκτιμήσεις ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ το τσιγάρο.

Όμως, στην Ελλάδα υπήρξε ομοθυμία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να υπάρξει λύση στο πρόβλημα του καπνίσματος.

Γιατί μείναμε στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στην παρουσία της Philip Morris στην Ελλάδα, που συμπληρώνει 20 χρόνια, σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία αυτό το διάστημα είχε πολλά «σκαμπανεβάσματα» που θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν ακόμα και τους πιο γενναίους επενδυτές.

Όμως, ένας από τους λόγους που η εταιρεία παρέμεινε στην Ελλάδα ήταν η εξαιρετική συνεργασία με την Παπαστράτος.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της Philip Morris αποτελεί η προστασία των εργαζομένων της στην εμπόλεμη χώρα.

Η εταιρεία περιορίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, με στόχο σύντομα να αποσυρθεί. Σημείωσε ότι ο κόσμος αλλάζει και η παγκοσμιοποίηση δοκιμάζεται, όπως και η γεωπολιτική σταθερότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments