Ελλάδα

Φίνος Φιλμς: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά

Φίνος Φιλμς: Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά
Το ελληνικό σινεμά έχει βγάλει μεγάλους αστέρες, αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς για το ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένους

Το ελληνικό σινεμά έχει βγάλει μεγάλους αστέρες, όπως τους Νίκο Κούρκουλο, Αλέκο Αλεξανδράκη, Λάμπρο Κωνσταντάρα και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αλλά κανένας απ’ αυτούς δεν είχε -αυτό που λέμε- μεγάλο κασέ.

Έτσι ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ δεν ανήκει σε αυτούς που μπορεί ο κόσμος να φανταστεί, μιας και πολύ δύσκολα το φαντάζεται κάποιος.

Μάλλον ήρθε η ώρα να σας τον αποκαλύψουμε… Και αυτός είναι ο Κώστας Βουτσάς!

Ο αείμνηστος ηθοποιός επανειλημμένα είχε παραδεχτεί πως κατάφερε να κρατήσει ψηλά το κασέ του. Μετά ίσως την Αλίκη Βουγιουκλάκη ο χαριτωμένος αυτός θεατρίνος έβγαλε πολλά λεφτά από τον ελληνικό κινηματογράφο και από την συνεργασία του με τον Φίνο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη προσδιόρισε την αμοιβή του για μια ταινία στις 350.000 δραχμές, ποσόν με το οποίο τότε έπαιρνε κάποιος ένα τεσσάρι διαμέρισμα σε καλή περιοχή της Αθήνας. Δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ο ακριβοπληρωμένος Βουτσάς, καθώς στη δεκαετία του ’60 ενσάρκωσε όσο κανείς άλλος τον «νέο της εποχής» δίνοντας ένα φρέσκο πρόσωπο στο ελληνικό σινεμά. Επιπλέον ήταν, καθώς φαίνεται, πάντοτε συνεπής στη δουλειά του και αποτελεσματικός στη συνεργασία του, πράγμα που ως γνωστόν εκτιμούσε πολύ ο Φιλοποίμην Φίνος.

Η πρωταγωνιστική του φιγούρα στο πανί παραμένει άφθαρτη και ανεξίτηλη σε εκείνες τις πρώτες κλασικές ταινίες που γύρισε με τη Φίνος Φιλμ και ασφαλώς εξηγούν τη μεγάλη αγάπη με την οποία τον περιέβαλλε ανέκαθεν το κοινό. Είναι ίσως ο τελευταίος μεγάλος σταρ που ανέδειξε ο παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments