Διεθνή

Συνάντηση Πούτιν – Αυστριακού Καγκελάριου

Συνάντηση Πούτιν – Αυστριακού Καγκελάριου

Πηγή Φωτογραφίας: VIENNA.AT - 19 hours ago Bloomberg.com

Δεν θα υπάρξουν ούτε βίντεο με βάση το πρωτόκολλο της έναρξης της συνάντησης ούτε τελική δήλωση για τον Τύπο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία κεκλεισμένων των θυρών στη Μόσχα τη Δευτέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ είπε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η συνάντηση θα είναι ιδιωτική.

Πρόσθεσε, δε, πως δεν θα υπάρξουν ούτε βίντεο με βάση το πρωτόκολλο της έναρξης της συνάντησης ούτε τελική δήλωση για τον Τύπο

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Πεσκόφ γιατί ο Νεχάμερ επισκεπτόταν τη Ρωσία και για ποιο λόγο οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιούνταν κατ& ιδίαν. Η συνομιλία μεταξύ δύο ανδρών πρόκειται να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία. Ίσως, θα πρέπει να κάνετε κάθε άλλη ερώτηση στην αυστριακή πλευρά είπε ο Πεσκόφ.

Απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν άφησε να εννοηθεί ότι η Αυστρία επέμενε να γίνουν ιδιωτικές συνομιλίες. Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν επίσης εάν ο Πούτιν σχεδίαζε να συζητήσει με τον Νεχάμερ σχετικά με τις πληρωμές σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο. Η κατάσταση στην Ουκρανία θα είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια συζήτηση για τις υποθέσεις του φυσικού αερίου, δεδομένου ότι αυτό είναι ένα αρκετά σημαντικό θέμα για την αυστριακή πλευρά", δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments