Κόσμος

Σταϊνμάιερ: “Ανεπιθύμητος” ο Γερμανός πρόεδρος στο Κίεβο

Σταϊνμάιερ: “Ανεπιθύμητος” ο Γερμανός πρόεδρος στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: commons.wikimedia

Το Κίεβο επιρρίπτει στο Βερολίνο ελλιπή υποστήριξη στον πόλεμο με τη Ρωσία, ωστόσο δεν απορρίπτει μία επίσκεψη του καγκελάριου Σολτς ή κάποιου άλλου μέλους της γερμανικής κυβέρνησης

Σε φάση κλιμάκωσης της έντασης εισέρχονται οι σχέσεις Γερμανίας – Ουκρανίας, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Κίεβο

Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, είναι ανεπιθύμητος στο Κίεβο. Και για το λόγο αυτόν δεν θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα σχεδίαζε κοινή επίσκεψη με τον Σταϊνμάιερ και τους προέδρους των τριών βαλτικών χωρών (Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία) στο Κίεβο ως μήνυμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην Ουκρανία, είπε ο Σταϊνμάιερ κατά την επίσκεψή του χθες στη Βαρσοβία. «Θα το έκανα. Αλλά προφανώς – και πρέπει να το λάβω υπόψη – αυτό δεν είναι επιθυμητό στο Κίεβο», εξήγησε ο Σταϊνμάιερ.

Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στο στόχαστρο έντονης κριτικής της Ουκρανίας ως συνδιαμορφωτής της πολιτικής προσέγγισης της Γερμανίας στη Ρωσία κατά τις προηγούμενες δεκαετίες. Η υποστήριξη του αγωγού «Nord Strem 2» ήταν σαφώς λάθος και στην εκτίμηση για τον Πούτιν «παραπλανήθηκα, όπως και άλλοι επίσης», είπε ο Σταϊνμάιερ.

Το Κίεβο επιρρίπτει στο Βερολίνο ελλιπή υποστήριξη στον πόλεμο με τη Ρωσία. Ο ουκρανός πρέσβης στο Βερολίνο, Αντρέι Μέλνικ, σημείωσε ότι θα ήταν προτιμότερη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ή κάποιου μέλους της γερμανικής κυβέρνησης , από την οποία το Κίεβο ζητά την προμήθεια και βαρέων όπλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments