Διεθνή

Μακρόν: “Ο Πούτιν χρειάζεται μια στρατιωτική νίκη για τον εαυτό του”

Μακρόν: “Ο Πούτιν χρειάζεται μια στρατιωτική νίκη για τον εαυτό του”
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή που έδωσε στο περιοδικό Le Point δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος "αποφάσισε ότι δεν θα σταματήσει" στην Ουκρανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή που έδωσε στο περιοδικό Le Point δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος “αποφάσισε ότι δεν θα σταματήσει” στην Ουκρανία επειδή “χρειάζεται μια στρατιωτική νίκη για τον εαυτό του”, παρόλο που “συνειδητοποίησε ότι η Ουκρανία δεν θα υποταχθεί”.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πόλη της Μαριούπολης, στην οποία επικεντρώνεται ο ρωσικός στρατός, “είναι ίσως ένα σημείο εμμονής, επειδή είναι ένα σύμβολο της Ουκρανίας που τον αρνείται”.

Επικεντρώνοντας την επίθεση στο Ντονμπάς, ο Ρώσος πρόεδρος επιδιώκει “να επιτύχει μια νίκη και να στοχεύσει σε μια λαμπρή στρατιωτική παρέλαση στις 9 Μαΐου, μια πολύ σημαντική ημερομηνία για τον ίδιο και για τη Ρωσία”. Γι’ αυτό, “δεν έχω μεγάλη πίστη στη συλλογική μας ικανότητα να τον φέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βραχυπρόθεσμα”.

Ο Μακρόν δικαιολόγησε επίσης τις πολυάριθμες τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο: “Αν δεν συνομιλεί πλέον με κανέναν, τότε δεν ξέρουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Αυτή είναι η εμμονή μου μαζί του, του λέω κάθε φορά. Όταν μπαίνεις στον κύκλο της βίας, το πιο δύσκολο πράγμα είναι να σταματήσεις. Ο κίνδυνος είναι να γίνει μη αναστρέψιμη”.

Από την άλλη ο Εμανουέλ Μακρόν σε άλλη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό A2 δεν χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» που χρησιμοποίησε ο Τζο Μπάιντεν για να κατηγορήσει τις πράξεις που διέπραξε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Ερωτηθείς σχετικά ο υποψήφιος πρόεδρος απάντησε ότι θα ήθελε να είναι «προσεκτικός με τους όρους».

Ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι η Ρωσία εξαπέλυσε μονομερώς έναν βίαιο πόλεμο, ότι είναι αποδεδειγμένα τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ρωσικός στρατός και ότι είναι πλέον απαραίτητο να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments