Διεθνή

Τζο Μπάιντεν: Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ απέρριψαν τις συνομιλίες

Τζο Μπάιντεν: Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ απέρριψαν τις συνομιλίες

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Τζο Μπάιντεν: Οι δύο πλευρές είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα

Οι μέχρι πρότινος “φίλοι” των Ηνωμένων Πολιτειών γυρίζουν την πλάτη στη χώρα και τον Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Wall Street Journal οι ηγέτες των δύο αραβικών κρατών γύρισαν την πλάτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ όταν αυτός ζήτησε να συνομιλήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με τις δύο χώρες είναι τόσο κακές ώστε οι ηγέτες τους Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο σεΐχης Μοχάμεν μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν των ΗΑΕ  γύρισαν την πλάτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ όταν αυτός ζήτησε να συνομιλήσει μαζί τους. Joe Biden

Τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν

Αντίθετα οι δύο πλευρές είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα και αφού είχαν ήδη αδιαφορήσει για το αίτημα του Λευκού Οίκου. Έτσι, έστειλαν σαφές μήνυμα ότι θεωρούν πολύτιμη τη συμμαχία που έχουν δημιουργήσει με τη Ρωσία στο πλαίσιο του OPEC +, μέσω της οποίας ελέγχουν την παραγωγή πετρελαίου και, σε μεγάλο βαθμό, χειραγωγούν την αγορά και τις τιμές.

Επιδεινώθηκαν οι σχέσεις με τον Τζο Μπάιντεν στην εξουσία

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με τις δύο χώρες έχουν επιδεινωθεί σημαντικά μετά την έλευση του Μπάιντεν στην εξουσία. Κι αυτό διότι σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε αποσυρθεί από τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαιτέρως από τη δολοφονία του αντικαθεστωτικού Τζαμάλ Κασόγκι από Σαουδάραβες πράκτορες, το 2018 στην Κωνσταντινούπολη, ο νυν πρόεδρος ακολουθεί διαφορετική τακτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments