Οικονομία

Αύξηση κατώτατου μισθού, φθηνή στέγη και επιδοτήσεις: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Αύξηση κατώτατου μισθού, φθηνή στέγη και επιδοτήσεις: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αύξηση κατώτατου μισθού, φθηνή στέγη και επιδοτήσεις: Με αύξηση 6-7% στον κατώτατο μισθό, επιδιώκει η κυβέρνηση να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία, που έχει προκαλέσει η ακρίβεια και οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις προϊόντων

Με μια σειρά σημαντικών μέτρων και παρεμβάσεων η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το Διεθνές κύμα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης που έχει δημιουργηθεί. Με αύξηση 6-7% στον κατώτατο μισθό, επιδιώκει η κυβέρνηση να περιορίσει το τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία, που έχει προκαλέσει η ακρίβεια και οι αλυσιδωτές ανατιμήσεις προϊόντων.

Για τον κατώτατο μισθό

Στόχος είναι οι βασικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να υπερβούν το «ψυχολογικό όριο» των 700 ευρώ, μικτά. Στο θέμα αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής για ακόμα μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι επίκειται «σημαντική αύξηση». Οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα, σήμερα βρίσκονται στα 663 ευρώ μικτά. Στην περίπτωση αύξησης κατά 6% θα ανέλθουν στα 703 ευρώ και θα φτάσουν στα 709 ευρώ στο ενδεχόμενο που επιλεχθεί αύξηση κατά 7%.

Φθηνή στέγη σε νέους

Ο νέος ΟΑΕΔ θα μπορεί να αξιοποιεί ακίνητα της ΕΤΑΔ ή και να αγοράζει οικόπεδα για την ανέγερση κατοικιών ή ακόμα και να συνεργάζεται μέσω ΣΔΙΤ με ιδιώτες, προκειμένου να παράσχει φθηνότερη στέγη σε όσους έχουν ανάγκη. Στις επιλογές που θα έχει ο νέος οργανισμός είναι η παραχώρηση διαμερισμάτων με χαμηλό ενοίκιο και την οψιόν για τους ενοικιαστές να αγοράσουν το διαμέρισμα σε χαμηλό αντίτιμο, μετά από μερικά χρόνια, το λεγόμενο rent to own, αλλά και η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου σε περίπτωση λήψης στεγαστικού δανείου ή και η επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Έρχεται και νέο εξοικονομώ

Το νέο πρόγραμμα θα είναι σύνθετο και πολύπτυχο, αλλά στον πυρήνα του περιλαμβάνει την παροχή άτοκων χρηματοδοτήσεων σε νέους είτε για την αγορά είτε για την ανακαίνιση σπιτιών, ιδίως παλαιότερων διαμερισμάτων και κατοικιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments