Πολιτική

Στέγη για νέους: Το σχέδιο Μαξίμου με παραχώρηση διαμερισμάτων και επιδότηση ενοικίου μέσω ΟΑΕΔ

Στέγη για νέους: Το σχέδιο Μαξίμου με παραχώρηση διαμερισμάτων και επιδότηση ενοικίου μέσω ΟΑΕΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στέγη για νέους: Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «είναι εξαιρετικά σημαντικό το νομοσχέδιο και γιατί πιστεύω ότι αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική μας στα ζητήματα της εργασίας. παρά τις μεγάλες αντιξοότητες ότι η προσπάθεια μας πιάνει τόπο».

Με έμφαση στους νέους είναι το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο “Δουλειές Ξανά” του υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέσω του ΟΑΕΔ θα υπάρξει παραχώρηση διαμερισμάτων με χαμηλό ενοίκιο και οψιόν για τους ενοικιαστές να αγοράσουν το διαμέρισμα σε χαμηλό αντίτιμο ενώ θα περιλαμβάνει και  επιδότηση ενοικίου, ή επιδότηση επιτοκίου σε περίπτωση λήψης στεγαστικού δανείου ή και η επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Πως θα δοθούν οι επιδοτήσεις

Ο νέος ΟΑΕΔ θα μπορεί να αξιοποιεί ακίνητα της ΕΤΑΔ ή και να αγοράζει οικόπεδα για την ανέγερση κατοικιών ή ακόμα και να συνεργάζεται μέσω ΣΔΙΤ με ιδιώτες, προκειμένου να παράσχει φθηνότερη στέγη σε όσους έχουν ανάγκη. Στις επιλογές που θα έχει ο νέος οργανισμός είναι η παραχώρηση διαμερισμάτων με χαμηλό ενοίκιο και την οψιόν για τους ενοικιαστές να αγοράσουν το διαμέρισμα σε χαμηλό αντίτιμο, μετά από μερικά χρόνια, το λεγόμενο rent to own, αλλά και η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου σε περίπτωση λήψης στεγαστικού δανείου ή και η επιδότηση για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «είναι εξαιρετικά σημαντικό το νομοσχέδιο και γιατί πιστεύω ότι αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική μας στα ζητήματα της εργασίας. παρά τις μεγάλες αντιξοότητες ότι η προσπάθεια μας πιάνει τόπο». «Τον Φεβρουάριο του 2022 η ανεργία έπεσε από το 17,2 στο 12,8%.είναι η μεγαλύτερη και ταχύτατη αποκλιμάκωση σε όλη την Ευρώπη. Παραπάνω από 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Περάσαμε το ορόσημο των τεσσάρων εκατ. απασχολούμενων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Έρχεται και νέο εξοικονομώ

Το νέο πρόγραμμα θα είναι σύνθετο και πολύπτυχο, αλλά στον πυρήνα του περιλαμβάνει την παροχή άτοκων χρηματοδοτήσεων σε νέους είτε για την αγορά είτε για την ανακαίνιση σπιτιών, ιδίως παλαιότερων διαμερισμάτων και κατοικιών.

Αύξηση κατώτατου από 1η Μαΐου

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για αύξηση του κατωτάτου μισθού από τον επόμενο μήνα, από την 1η Μαΐου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι εισηγήσεις προς την κυβέρνηση κυμαίνονται μεταξύ 4-6% αλλά οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν η τελική απόφαση της κυβέρνησης να είναι μεγαλύτερη και να φτάνει πιθανόν και το 7%. Ποσοστό που αν προστεθεί στην προηγούμενη αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού στην αρχή του χρόνου, θα ξεπεράσει και θα καλύψει την “τρύπα” στα εισοδήματα που προκαλεί ο πληθωρισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments