Οικονομία

Τουρισμός Ελλάδα: Ισχυρό come back και αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα: Ισχυρό come back και αισιόδοξα μηνύματα για την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τουρισμός Ελλάδα: Κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκε μια τάση οι κρατήσεις να προέρχονται από την Γερμανία και την Πολωνία

Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Ελλάδα παρά την κρίση που επικρατεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των ευρύτερων επιπτώσεων του. Κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία παρατηρήθηκε μια τάση οι κρατήσεις να προέρχονται από την Γερμανία και την Πολωνία. Βρετανοί και Αμερικάνοι συνέχισαν κανονικά να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, ενώ επανέρχονται σταδιακά και οι τουρίστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τι δείχνει η εξέλιξη του τουριστικού ενδιαφέροντος

Την αλλαγή κλίματος καταγράφει η ανάλυση της Hotelwize, η οποία άντλησε στοιχεία επισκέψεων από ένα μεγάλο δείγμα ιστοσελίδων, περιλαμβάνοντας συνολικά 15 διεθνείς αγορές. Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις 14 Φεβρουαρίου έως και τις 4 Απριλίου. Στο διάστημα των σαράντα ημερών μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η μείωση που παρατηρήθηκε στο τουριστικό ενδιαφέρον στο σύνολο των αγορών μελέτης άγγιξε συνολικά το 5,5%, με τις διακυμάνσεις ανά δεκαήμερο να παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά το πρώτο δεκαήμερο το τουριστικό ενδιαφέρον κυμάνθηκε στο 23,3%, σημειώνοντας ταυτόχρονα άνοδο 7,8% στο δεύτερο δεκαήμερο της ανάλυσης. Προχωρώντας στο τρίτο δεκαήμερο το τουριστικό ενδιαφέρον φαίνεται να σταθεροποιείται, διαγράφοντας μία πολύ μικρή πτώση της τάξεως του 0,7%, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο δεκαήμερο παρατηρήθηκε αύξηση 15,2%.

Σε ποιες χώρες καταγράφηκε πτώση

Η Γερμανία φιγουράρει πρώτη στο χάρτη των μειώσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση της Γερμανίας, η οποία παρότι κατέγραψε πτώση τόσο κατά το πρώτο (-23,3%)το δεύτερο (-6,7%) όσο και κατά το τρίτο δεκαήμερο (-13,9%), στο τέταρτο σημείωσε σημαντική άνοδο +22,8%.

Κικίλιας: “Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ”

“Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ και εμείς στο υπουργείο τουρισμού εργαζόμαστε καθημερινά για ποιοτική και ποσοτική μεγέθυνσή του”, σημειώνει o Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Fortune”.

Μάλιστα κωδικοποίησε ανάμεσα στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο αυτό, τις 9 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, μέχρι τον Οκτώβριο, με πάνω από 460.000 επισκέπτες κάθε εβδομάδα, τις περισσότερες από 3.000.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας, καθώς και το γεγονός πως στις 28 Μαρτίου ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ 4 απευθείας πτήσεις από τον Καναδά που θα διπλασιαστούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments