Διεθνή

Ουκρανία: Πάνω από 900 σοροί δολοφονημένων αμάχων έξω από το Κίεβο

Ουκρανία: Πάνω από 900 σοροί δολοφονημένων αμάχων έξω από το Κίεβο
Πάνω από 900 νεκροί από δολοφονημένους αμάχους βρέθηκαν γύρω από το Κίεβο, όπου οι πλειονότητα τους σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Πάνω από 900 νεκροί από δολοφονημένους αμάχους βρέθηκαν γύρω από το Κίεβο, όπου οι πλειονότητα τους σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ένδειξη ότι «εκτελέστηκαν».

Με την αποχώρηση των στρατιωτών της Ρωσίας, ανακαλύφθηκε αυτή η τραγωδία, όπως αναφέρει στο Associated Press αξιωματούχους την τοπικής αστυνομίας.

Ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν που ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές σχεδόν πριν από δύο εβδομάδες αναφέρει το δημοσίευμα σημειώνοντας ότι από το είδος των τραυμάτων που βρέθηκαν στους νεκρούς δείχνει ότι πολλοί «απλώς εκτελέστηκαν», όπως δήλωσαν οι Ουκρανοί αξιωματικοί.

Ουκρανοί αξιωματούχοι: Βρέθηκαν πάνω από 900 σοροί δολοφονημένων αμάχων στο Κίεβο

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης του Κιέβου Αντρί Νεμπίτοφ ανέφερε ότι τα σώματα των αμάχων εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους ή έγιναν προσωρινές ταφές. Επικαλέστηκε στοιχεία της αστυνομίας που δείχνουν ότι το 95% πέθανε από πυροβολισμούς από τουφέκια υψηλής ακρίβειας ή άλλα ελαφρά όπλα, αναφέρει το AP.

«Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι υπό τη (ρωσική) κατοχή, οι άνθρωποι απλώς εκτελέστηκαν στους δρόμους», είπε ο Νεμπίτοφ και πρόσθεσε πως καθημερινά περισσότερα πτώματα εντοπίζονται κάτω από ερείπια και σε ομαδικούς τάφους.

Οι Ρώσοι ξεθάβουν νεκρούς αμάχους

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης με ανάρτησή του στο Telegram υποστηρίζει ότι στην πολιορκημένη πόλη τα ρωσικά στρατεύματα ξεθάβουν τους σωρούς των αμάχων από τις αυλές των κατοικιών και πολυκατοικιών και εμποδίζουν την πραγματοποίηση νέων ταφών, αποδίδοντάς το σε μια προσπάθεια των ρωσικών δυνάμεων «να καλύψουν τα εγκλήματα πολέμου».

Χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «σύμφωνα με τους κατοίκους της Μαριούπολης που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εκταφής σορών που είχαν προηγουμένως ταφεί σε αυλές κτιρίων κατοικιών».

Επιπλέον, σημειώνει, «οι κατακτητές απαγορεύουν την ταφή ανθρώπων που σκοτώθηκαν από αυτούς».

«Σε κάθε αυλή βάζουν τον δικό τους επόπτη, ο οποίος δεν επιτρέπει στους κατοίκους της Μαριούπολης να ενταφιάσουν στα εδάφη τους νεκρούς συγγενείς και γνωστούς», σημειώνοντας ότι «άγνωστο παραμένει που θα σταλούν οι σοροί».

Και συνεχίζει: «Δεδομένου ότι η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έχει καταγράψει 13 κινητά κρεματόρια στη Μαριούπολη, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν τα ίχνη των εγκλημάτων πολέμου στην πόλη μας»

«Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, ολόκληρος ο κόσμος καταγράφει ήδη πολυάριθμα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη. Κάθε εγκληματίας θα τιμωρηθεί!», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments