Κόσμος

Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: Times news

Λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, πολλές χιλιάδες Γάλλοι σε 30 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον φασισμό και της ακροδεξιάς

Λίγες μέρες πριν το δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών, πολλές χιλιάδες Γάλλοι σε 30 πόλεις βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον φασισμό και της ακροδεξιάς.

Οι διαδηλωτές σα συνθήματα τους ζήτησαν να μην ψηφιστεί η Μαρίν Λε Πεν, καθώς όπως λένε θα ακολουθήσει δημοκρατική αναταραχή και θα καταπατηθούν δικαιώματα των πολιτών.

Από την άλλη, κανείς δεν είναι χαρούμενος με τον Εμανουέλ Μακρόν, με τους διαδηλωτές να λένε ότι τους εξαπάτησε, ειδικά σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις του για την πράσινη ανάπτυξη και την οικολογία.

Δυστυχώς από τις συγκεντρώσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο Παρίσι προσπαθώντας να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών. Thousands take to the streets of France in protests against the far-right  one week before the second round - News Bulletin 247

Προεκλογική συγκέντρωση του Μακρόν στη Μασσαλία

Με τον Εμάνουελ Μακρόν να πραγματοποιεί την προεκλογική του συγκέντρωση στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, την Μασσαλία, και την Μαρίν Λεπέν να μεταβαίνει σε μία γαλλική κωμόπολη 4000 κατοίκων όπου στον πρώτο γύρο έλαβε το 37% συνεχίστηκε η προεκλογική εκστρατεία στην Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μασσαλία ο υποψήφιος για την επανεκλογή του Μακρόν αναφέρθηκε περισσότερο παρά ποτέ στα οικολογικά ζητήματα έχοντας προφανώς ως στόχο να λάβει το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα των ψηφοφόρων που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τον υποψήφιο των οικολόγων.

Ειδικότερα ο Μακρόν αφού επισήμανε ότι η ψήφος της 24ης Απριλίου είναι «επιλογή πολιτισμού», δήλωσε ότι στοχεύει σε «μια πιο οικολογική οικονομία, ευνοϊκή για τη βιοποικιλότητα και την προστασία του κλίματος» ότι αν εκλεγεί θα ορίσει έναν «πρωθυπουργό άμεσα υπεύθυνο για τον οικολογικό σχεδιασμό» και ότι θέλει «να πάει δύο φορές πιο γρήγορα» στα οικολογικά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, η ακροδεξιά υποψήφιος Λεπέν είπε ότι επιθυμεί μια «εθνική οικολογία» και όχι την «τιμωρητική οικολογία» του Εμανουέλ Μακρόν και υποσχέθηκε να κυβερνήσει τη Γαλλία σαν «μητέρα».

«Αν ο κόσμος ψηφίσει, ο λαός κερδίζει», είπε ακόμη η Λεπέν ενώ σχολιάζοντας τις σημερινές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς έκανε λόγο για «βίαιη αναταραχή» και «ασέβεια προς τη δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments