Διεθνή

Τα εμβόλια mRNA μπορούν να βοηθήσουν σε παθήσεις καρδιάς

Τα εμβόλια mRNA μπορούν να βοηθήσουν σε παθήσεις καρδιάς

Πηγή Φωτογραφίας: sahyadrihospital

Επιστήμονες στο Λονδίνο ανακάλυψαν πως τα εμβόλια mRNA μπορούν να φθάσουν απευθείας στον καρδιακό μυ μετά από καρδιακή προσβολή

Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν βοηθήσει πάρα πολλά εκατομμύρια πληθυσμό παγκοσμίως και μάλιστα η τεχνολογία που έχει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες παθήσεις, όπως για παράδειγμα της καρδιάς.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να γίνουν δοκιμές να να δημιουργήσουν σκεύασμα και να φτιάξουν την πρώτη θεραπεία στον κόσμο για τις καρδιακές προσβολές

Επιστήμονες στο King’s College του Λονδίνου εντόπισαν βασικούς γενετικούς κώδικες – που ονομάζονται mRNA – οι οποίοι παράγουν πρωτεΐνες που διεγείρουν τη δημιουργία υγιών νέων καρδιακών κυττάρων.

Αυτά τα mRNA μπορούν να φθάσουν απευθείας στον καρδιακό μυ μετά από καρδιακή προσβολή, με τη χρήση της ίδιας τεχνολογίας με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Η πρωτοποριακή έρευνα εντόπισε επίσης πρωτεΐνες που θα μπορούσαν να εγχυθούν σε ασθενείς με καρδιακή προσβολή για να αποτρέψουν τον θάνατο των καρδιακών κυττάρων.

“Η αναγέννηση μιας κατεστραμμένης ανθρώπινης καρδιάς ήταν ένα όνειρο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, αλλά τώρα μπορεί να γίνει πραγματικότητα” τονίζει ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Mauro Giacca.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα θεραπεία με RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ) θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην καρδιαγγειακή ιατρική και να σταματήσει εκατομμύρια καρδιακές προσβολές που εξελίσσονται προς καρδιακή ανεπάρκεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments