Διεθνή

Θρησκευτική Κατάνυξη στη Ρώμη – Ουκρανή και Ρωσίδα σήκωσαν μαζί τον Σταυρό

Θρησκευτική Κατάνυξη στη Ρώμη – Ουκρανή και Ρωσίδα σήκωσαν μαζί τον Σταυρό

Πηγή Φωτογραφίας: GETTY IMAGES

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη, μετά από δύο χρόνια ελέω κορονοϊού, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στο Κολοσσαίο της Ρώμης

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη, μετά από δύο χρόνια ελέω κορονοϊού, χιλιάδες πληθυσμού από την Ιταλία, αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στο Κολοσσαίο της Ρώμης και παρακολούθησαν την τελετή της Οδού του Μαρτυρίου, χοροστατούντος του Πάπα Φραγκίσκου.

Όπως ήταν λογικό ο πόλεμος στη Ουκρανία ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον και προσευχήθηκαν υπέρ της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Σε μία συμβολική κίνηση που όμως δεν έμεινε χωρίς αντιδράσεις, τον σταυρό σήκωσαν από κοινού η Αλμπίνα και η Ιρίνα, μια Ρωσίδα φοιτήτρια νοσηλευτικής και μια Ουκρανή νοσηλεύτρια, οι οποίες εργάζονται στο νοσοκομείο Campus Biomedico της Ρώμης.

Αυτή η συμβολική κίνηση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν ενέκριναν ούτε η ρωσική ούτε και η ουκρανική πρεσβεία στην Αγία Έδρα.

Ντυμένες με μαύρα, πένθιμα ρούχα, οι δυο γυναίκες ήταν εμφανώς συγκινημένες, όπως και ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος.

Πάντως, υπήρξαν παρεμβάσεις στο κείμενο που διαβάστηκε και το οποίο ζητούσε από τον Κύριο να βοηθήσει να επικρατήσει η ειρήνη, ώστε να περιοριστεί το κύμα των αντιδράσεων.

Όπως παρατήρησε η τηλεόραση της Rai, o στοχασμός υπέρ της ειρήνης που είχε δημοσιοποιηθεί και διανεμηθεί από το Βατικανό, τελικώς δεν αναγνώσθηκε, «πιθανώς για να αποφευχθούν εντάσεις με μέρος των Ουκρανών διπλωματών και κληρικών της τοπικής Καθολικής Εκκλησίας που είχαν αμφισβητήσει την όλη πρωτοβουλία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments