Διεθνή

Moskva: «Πού είναι τα παιδιά μας» – Στο σκοτάδι οι οικογένειες μελών του πληρώματος

Moskva: «Πού είναι τα παιδιά μας» – Στο σκοτάδι οι οικογένειες μελών του πληρώματος
Ερωτήματα θέτουν ακόμα και τα ρωσικά ΜΜΕ - Ελάχιστοι έχουν καταφέρει να μάθουν για την τύχη των παιδιών τους, που ήταν μέλη του πληρώματος

Με αναπάντητα ερωτήματα και χωρίς ενημέρωση είναι οι περισσότερες οικογένειες μελών του πληρώματος της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva που βυθίστηκε στην περασμένη Πέμπτη

«Πού είναι τα παιδιά μας;» και «θέλουμε απαντήσεις» φωνάζουν οι ανάστατοι γονείς, οι οποίοι αναζητούν στοιχεία, με τον Guardian να συμπληρώνει πως αυτό ίσως αποτελεί και απειλή για την ίδια τους τη ζωή, αφού το κλίμα των ρωσικών ΜΜΕ και του διαδικτύου είναι ασφυκτικό, από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή μέχρι σήμερα.

Αρκετοί, μάλιστα, έλαβαν το τηλεφώνημα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και έμαθαν τα τραγικά νέα. Ότι το παιδί τους σκοτώθηκε όταν το πλοίο βυθίστηκε. «Ο γιος μου Γέγκορ ήταν μάγειρας στο Moskva» έγραψε ο Ντμίτρι Σκρέμπετς στο Διαδίκτυο «και πλέον είναι αγνοούμενος». «Είπαν ότι όλο το πλήρωμα απομακρύνθηκε, αυτό είναι κυνικό ψέμα!», τόνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι πολίτες που γνωρίζουν ότι οι 200 από τους 500 ναύτες και αξιωματικούς του πληρώματος βρίσκονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο ενώ υπάρχουν και αυτοί που έχουν ακούσει για 40 νεκρούς, χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν τα ίχνη τους.

Την ίδια ώρα μόλις δύο είναι οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί από το ναυάγιο ενώ είναι λίγες οι οικογένειες που έχουν παραδεχθεί ότι έχουν επικοινωνήσει με τα παιδιά τους.

Ερωτήματα και στη ρωσική κρατική τηλεόραση

«Είμαι έξαλλος με αυτό που συνέβη στη ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στο Moskva. Εξηγήστε μου διάβολε, γιατί βρέθηκε σε αυτό το σημείο της Μαύρης Θάλασσας εκείνη την ώρα;» διερωτάται ο παρουσιαστής Βλαντιμίρ Σολοβιόβ.

Ο σχολιαστής, γνωστός και ως η «φωνή του Πούτιν» ζητά επίσης να μάθει αν ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και γιατί δε σβήστηκε εγκαίρως η πυρκαγιά: «Ακόμα και αν χτυπήθηκε από δυο πυραύλους και πήραν φωτιά τα πυρομαχικά, τι έγινε με το σύστημα αεράμυνας και πυρόσβεσης;».

Δυτικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ήδη κρατείται στο πλαίσιο της έρευνας για τη βύθιση του καταδρομικού.

Εικόνες από το φλεγόμενο Moskva

Βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει εικόνες με το Moskva να φλέγεται, λίγο πριν βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα. Από το πλοίο βγαίνει μαύρος καπνός ενώ κοντά του βρίσκονται άλλα σκάφη. Είδαμε τις εικόνες αλλά δεν μπορούμε να πούμε αν είναι αυθεντικές, ήταν το πρώτο σχόλιο του Κρεμλίνου. Στο σύντομο βίντεο των 3 δευτερολέπτων που αναλύουν οι ειδικοί, ακούγεται σαν κάποιος να σταματά εκείνον που καταγράφει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments