Διεθνή

Η Γερμανία δεν θα δώσει άρματα στην Ουκρανία – Συστήματα πυροβολικού και αντιπλοϊκούς πυραύλους από ΗΠΑ

Η Γερμανία δεν θα δώσει άρματα στην Ουκρανία – Συστήματα πυροβολικού και αντιπλοϊκούς πυραύλους από ΗΠΑ
Η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει Ουκρανία, τόσο στρατιωτικά, αλλά και οικονομικά, παρόλο που έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των όπλων που μπορεί να της παράσχει από τα δικιά της αποθέματα

Η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει Ουκρανία, τόσο στρατιωτικά, αλλά και οικονομικά, παρόλο που έχει φτάσει στο μέγιστο αριθμό των όπλων που μπορεί να της παράσχει από τα δικιά της αποθέματα.

Έτσι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις αμυντικές βιομηχανίες, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά την τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και άλλους δυτικούς ηγέτες.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σολτς είπε ότι μεταξύ των όπλων που οι κατασκευάστριες εταιρείες λένε ότι θα μπορούσαν να παραδώσουν γρήγορα –και τα οποία χρειάζεται η Ουκρανία– είναι αντιαρματικά και αμυντικά όπλα. «Θα παράσχουμε τα αναγκαία χρήματα για την αγορά. Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε τον ουκρανικό στρατό ώστε να μπορεί να απωθήσει τη ρωσική επίθεση» είπε ο Γερμανός καγκελάριος.

Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία θα μπορούσε να στείλει υπερσύγχρονα άρματα Leopard στην Ουκρανία, ο Σολτς είπε ότι το Βερολίνο και οι Δυτικές χώρες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι πιο λογικό να παραδίδονται όπλα τα οποία ξέρουν να χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί. Οι σύμμαχοι συντονίζουν τις παραδόσεις, πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ θα ενισχύσουν την Ουκρανία με συστήματα πυροβολικού και αντιπλοϊκούς πυραύλους

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, όπως είπε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ηγέτες συμμαχικών χωρών σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε «Ναι».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο Μπάιντεν στο Νιου Χαμσάιρ ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να παρέχει πυρομαχικά και άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments