Διεθνή

Κλιματική Αλλαγή: Καμπανάκι κινδύνου για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική

Κλιματική Αλλαγή: Καμπανάκι κινδύνου για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική

Πηγή Φωτογραφίας: livescience

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται ο πάγος στην Αρκτική και οι επιστήμονες δεν μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους για αυτό το περιβαλλοντικό φαινόμενο

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται ο πάγος στην Αρκτική και οι επιστήμονες δεν μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους για αυτό το περιβαλλοντικό φαινόμενο.

Πιο συγκεκριμένα οι παγωμένες επιφάνειες έχουν συρρικνωθεί κάτω από τα 772.000 τετραγωνικά μίλια [2 εκατομμύρια χιλιόμετρα], καθώς και εκεί ο πάγος λιώνει όλο και πιο γρήγορα εδώ και χρόνια ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, στις 25 Φεβρουαρίου, τα επίπεδα στη θάλασσα Bellingshausen, τη Θάλασσα Amundsen και τη Θάλασσα Weddell έφθασαν σε ρεκόρ χαμηλού, περίπου 30% χαμηλότερα από το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sun Yat-sen άρχισαν να ερευνούν το γιατί συνέβη αυτό.

Η ανάλυσή τους απέδειξε ότι το καλοκαίρι, η θερμοδυναμική κυριαρχεί στις διαδικασίες που προκαλούν την τήξη του θαλάσσιου πάγου.

Δυστυχώς, παραμένουν αρκετά ερωτήματα σχετικά με το γιατί αυτά τα φαινόμενα προκαλούν τόσο έντονο λιώσιμο των θαλάσσιων πάγων.

Η μελέτη έρχεται λίγο μετά την έρευνα που αποκάλυψε ότι η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να ανέβει έως και 10 πόδια (3 μέτρα) εάν ο παγετώνας Thwaites στη Δυτική Ανταρκτική καταρρεύσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments