Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίννα στην ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίννα στην ανατολική Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: aljazeera.com- Hindustan Times-1 day ago Tampa Local News

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Κρεμίννα στην ανατολική Ουκρανία και τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από αυτήν, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Οι ρωσικές δυνάμεις πήραν στα χέρια τους την Κρεμίννα κατά την επίθεση στο Ντονμπάς. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους συνολικά στην ανατολική Ουκρανία και οι μάχες για να κατακτήσουν και άλλες πόλεις αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Σκοπός τους να κατακτήσουν και το Κράματορσκ μια πόλη σταθμός.

Η Μαριούπολη, στο νότο, δεν τα παρατάει και συνεχίζει να αντιστέκεται. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εξέδωσε νέο τελεσίγραφο προς στα ουκρανικά στρατεύματα που έχουν εγκλωβιστεί στο εργοστάσιο Αζόβσταλ. Πρότεινε κατάπαυση του πυρός αν καταθέσουν τα όπλα.

Την ίδια στιγμή, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι επιτίθενται σε άμαχους και μπλοκάρουν τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, ενώ η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «ανθρώπινες ασπίδες» για να προστατεύσουν το τελευταίο τους καταφύγιο στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι.

«Οι ίδιοι ακραίοι και νεοναζί που χρησιμοποιούν ανοιχτά τον στρατό μας για να αναζητήσουν κάλυψη στο εργοστάσιο χάλυβα Αζόβσταλ, ισχυρίζονται συνεχώς ότι είχαν πολίτες πίσω τους όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι δεν το είχαν αναφέρει μέχρι χθες. Ούτε ανέφεραν άμαχους, ακόμη και όταν το περικυκλωμένο στρατιωτικό προσωπικό κινήθηκε για να παραδοθεί. Και με αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την αλήθεια. Οι άμαχοι σε εκείνη την εγκατάσταση ήταν εκεί μόνο για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινες ασπίδες», είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ.

Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και στο Χάρκοβο, όπου επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης που κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι έχει εμπλακεί σε έναν «ασταμάτητο βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών» στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας από την Κυριακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments