Πολιτισμός

Η παρέλαση από vintage αυτοκίνητα είναι μια αίγλη στο Παρίσι

Η παρέλαση από vintage αυτοκίνητα είναι μια αίγλη στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: The Connexion- Hemmings- iStock

Η παρέλαση στο Παρίσι συνδυάζει αυτοκίνητα και πολύ αγαπημένα κόμικ

Από την περασμένη Κυριακή, περισσότερα από 700 vintage αυτοκίνητα βγήκαν για παρέλαση στους δρόμους του Παρισιού στο πλαίσιο της εκδήλωσης που γίνεται κάθε χρόνο. Διοργανώνεται  από την ένωση αυτοκινήτων παλαιών Vincennes en Anciennes (www.vincennesenanciennes.com), θα βρείτε  μια αριστοκρατική συλλογή οχημάτων άνω των 30 ετών. Θα κάνουν το γύρο του Παρισιού vintage αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, λεωφορεία και ακόμη και μερικά τρακτέρ.

Το θέμα της παρέλασης είναι «Η ένατη τέχνη της Γαλλίας»

Η εκπρόσωπος του La Traversée, Anne Quémy είπε: «Το φετινό θέμα επιλέχθηκε επειδή τα κόμικς απευθύνονται σε όλες τις γενιές. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μπορούν να έρθουν με τα εγγόνια τους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση».

«Τα οχήματα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στα κόμικς, καθώς πολλοί χαρακτήρες των κόμικς οδηγούν εμβληματικά οχήματα. Υπάρχουν πολλά μέρη στο Παρίσι που είναι διάσημα στον κόσμο των κόμικς».

 Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε φέτος για 22η φορά, μετά από δύο αναβολές

Η κωμική σειρά του Jacques Tardi της δεκαετίας του 1970, The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc Sec, βλέπει την ομώνυμη ηρωίδα του να ξεπηδάει στους δρόμους του Παρισιού της δεκαετία του 1920. Από τα κόμικς του Léo Malet, τα δεκαπέντε διαδραματίζονται σε διάφορα διαμερίσματα της πόλης, όπου ο άσσος ντετέκτιβ Nestor Burma κάνει τα sleuth του. Ο ρεαλιστής σκιτσογράφος Jean Graton απεικονίζει τη ζωή του Michel Vaillant, ενός οδηγού αγώνων αυτοκινήτων του οποίου οι νίκες περιλαμβάνουν τη Formula 1 και το ράλι Παρίσι-Ντακάρ.

Ανάμεσα στα 700 οχήματα θα δείτε  υο Citroën 2CV και το Jeep του Tintin, τη λαμπερή κίτρινη Porsche του Ric Hochet, το κόκκινο Ford Model T που οδηγούν οι Francis και Maurice Tillieux και την κρεμώδη λευκή Cadillac του επιθεωρητή Canar του Benoît Soka.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments