Διεθνή

Συνάντηση Μπλίνκεν – Ζελένσκι στο Κίεβο

Συνάντηση Μπλίνκεν – Ζελένσκι στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: INK

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντοντι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το Κίεβο την Κυριακή, ανακοίνωσε αυτό το Σάββατο ο Ζελένσκι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντοντι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί το Κίεβο την Κυριακή, ανακοίνωσε αυτό το Σάββατο ο Ζελένσκι. «Αύριο, Κυριακή, Αμερικανοί αξιωματούχοι θα έρθουν σε εμάς, στο Κίεβο: θα συναντήσω τον Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε σε σταθμό του μετρό, στην κεντρική πλατεία του Κιέβου.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Την περασμένη εβδομάδα, τα σήματα, τα μηνύματα, τα βήματα, οι προθεσμίες, οι αριθμοί – μιλάω για τα όπλα των Ηνωμένων Πολιτειών – όλα βελτιώθηκαν», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος αποκάλεσε τον εαυτό του «ευγνώμονα» προς την αμερικανική κυβέρνηση, για την υποστήριξη που αυτή του παρείχε έως τώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό και να ανταπεξέλθει στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος του πολέμου.

Αύριο, συμπληρώνονται τρεις μήνες από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων και στην Ουκρανία εορτάζεται το Ορθόδοξο Πάσχα. Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του, σε μια προσπάθεια «να μπει τέλος στον πόλεμο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments