Ελλάδα

Ιερώνυμος: Την Ανάσταση την επιλέγεις και τη ζεις μέσα από την απόλυτη εμπιστοσύνη και την αγάπη

Ιερώνυμος: Την Ανάσταση την επιλέγεις και τη ζεις μέσα από την απόλυτη εμπιστοσύνη και την αγάπη
"Η Ανάσταση του Χριστού δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες πασχαλινές ευχές με αόριστο περιεχόμενο και ξύλινη γλώσσα", ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

«Η Ανάσταση του Χριστού δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες πασχαλινές ευχές με αόριστο περιεχόμενο και ξύλινη γλώσσα. Η Ανάσταση είναι μυστήριο και υποστασιάζεται σε ένα πρόσωπο: ‘’Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή” μας λέει ο Χριστός και μας καλεί σ’ έναν αγώνα πίστεως που γεννά την αθανασία: ‘’ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται”», αναφέρει με αφορμή το Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του μηνύματός του, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στους ιερούς ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σημειώνει, επίσης, ότι «η Ανάσταση δεν είναι ιδεολογία, είναι σχέση. Δεν την υφίστασαι, την επιλέγεις και τη ζεις μέσα από την απόλυτη εμπιστοσύνη και την αγάπη».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ συμπαρίστατο οι Επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αρχηγοί κομμάτων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αρκετοί πιστοί.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το Πάσχα 2022 ανέγνωσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments