Πολιτική

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μακρόν: Σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μακρόν: Σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μακρόν: «Μια σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» έγραψε στα γαλλικά ο πρωθυπουργός.

Τα συγχαρητήριά του για την νίκη του στις γαλλικές εκλογές έδωσε μέσω twitter λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit poll ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Μια σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» έγραψε στα γαλλικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτηση

Τι έδειξαν τα πρώτα επίσημα exit polls

Σαρωτική νίκη του Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν και τα επίσημα exit polls, που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών. Σύμφωνα με τα επίσημα exit polls, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 58% και η Μαρίν Λεπέν 42%.

  • Harris Interactive: 55% Μακρόν – 45% Λεπέν.
  • Ifop: 56% Μακρόν – 44% Λεπέν.
  • OpinionWay: 58% Μακρόν – 42% Λεπέν.
  • BVA: 57% Μακρόν – 43% Λεπέν.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από έρευνες που έγιναν σε πολίτες που έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι τις 5 το απόγευμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Εμανουέλ Μακρόν γίνεται ο πρώτος πρόεδρος που  καταφέρνει να επανεκλεγεί εδώ και 20 χρόνια. Τελευταία φορά, ήταν το 2002, όταν ο Ζακ Σιράκ επανεξελέγη κερδίζοντας τον πατέρα της Μαρίν Λεπέν, Ζαν Μαρί Λεπέν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments