Ελλάδα

Άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς

Άρχισε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς
Από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αθήνα και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων

Από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αθήνα και ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Το απόγευμα προβλέπεται η κορύφωση των αφίξεων στην πρωτεύουσα.

Αυτήν την ώρα η κίνηση είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ χωρίς προβλήματα πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Περισσότερα από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα. Είναι ενδεικτικό πως προ κορονοϊού το 2019 είχαν φύγει 217.000 οχήματα. Αυτό έχει κάνει την Τροχαία να είναι σε εγρήγορση και να διατηρεί τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί για τις ημέρες των γιορτών, έτσι ώστε να βοηθήσει στην ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας που παραμένουν σε ισχύ

Ο σχεδιασμός των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, περιλαμβάνει ειδικότερα:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στα διόδια για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών, μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που θα είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρησή τους για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments