Ελλάδα

Δεν νοσεί από οξεία ηπατίτιδα η 16χρονη στη Λάρισα

Δεν νοσεί από οξεία ηπατίτιδα η 16χρονη στη Λάρισα
Λήξη συναγερμού για την 16χρονη στη Λάρισα, η οποία είχε συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας

Λήξη συναγερμού για την 16χρονη στη Λάρισα, η οποία είχε συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας. Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης διαπιστώθηκε πως δε νοσεί από τη συγκεκριμένη νόσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, το πιο πιθανό είναι πως ήταν όντως μια ηπατίτιδα αλλά το παιδί δεν έκανε ούτε ίκτερο ούτε είχε υψηλές τρανσαμινάσες -κάτι που αποτελεί ένα καλό δείγμα και ενδεχομένως να σημαίνει ότι δεν πρόκειται για οξεία ηπατίτιδα.

Είχε δερματικά και άλλα συμπτώματα που την οδήγησαν στο νοσοκομείο και οι γιατροί εξέτασαν κάθε ενδεχόμενο για την κλινική της εικόνα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή κοπέλα είναι πλήρως εμβολιασμένη από τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι του κορονοϊού, ενώ στο ιστορικό της αναφέρεται και νόσηση στις αρχές του έτους.

Όμως όλα ελέγχονται ενδελεχώς και το κορίτσι είναι ακόμη στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο που ακολουθείται αυστηρά.

Ποια είναι τα “σημάδια” της οξείας ηπατίτιδας

Σημειώνεται πως τα σημάδια που πρέπει να προσέχουν οι γονείς στα παιδιά είναι: εμετός, διάρροια, πόνος στην κοιλιακή χώρα, απώλεια όρεξης, πόνος στις αρθρώσεις και στους μύες, σκούρα ούρα και κιτρίνισμα του δέρματος, ιδιαίτερα δε, κιτρίνισμα στο λευκό των ματιών. Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τα 10 προειδοποιητικά «σημάδια»

Μέτρα πρόληψης

Τα κανονικά μέτρα υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών (συμπεριλαμβανομένης της επίβλεψης των παιδιών) και η καλή ενδελεχή αναπνευστική υγιεινή, συμβάλλουν στη μείωση της εξάπλωσης πολλών κοινών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένου του αδενοϊού.

Τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερικής λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένου του εμετού και της διάρροιας, θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να μην επιστρέψουν στο σχολείο ή στο νηπιαγωγείο μέχρι 48 ώρες μετά τη λήξη των συμπτωμάτων.

Δεν υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο Covid, καθώς κανένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κάτω των 10 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι γνωστό ότι είχε κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νόσων (ECDC) περίπου 190 περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε παιδιά, έχουν καταγραφεί έως τώρα σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments