Κόσμος

Λευκός Οίκος: Προβλέψιμη η Ρωσία να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο

Λευκός Οίκος: Προβλέψιμη η Ρωσία να μετατρέψει την ενέργεια σε όπλο

Πηγή Φωτογραφίας: youtube

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε αναμενόμενη την ρωσική κίνηση να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία, μετατρέποντας σε όπλο την ενέργεια

Προβλέψιμη χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, την κίνηση να μετατρέψει σε όπλο την ενέργεια, μετά και την απόφασή της να διακόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό Πολωνίας και Βουλγαρίας.

«Δυστυχώς, αυτό είναι το είδος του βήματος, η μετατροπή των ενεργειακών προμηθειών σε όπλο, που είχε προβλεφθεί», είπε η Τζεν Ψάκι σε ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι ήρθε σε επαφή με τους ηγέτες των δύο χωρών, της Βουλγαρίας και της Πολωνίας, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Η Ψάκι τόνισε, ακόμα, ότι οι ΗΠΑ «εργάζονται εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και μήνες, με εταίρους σε όλο τον κόσμο» για την εύρεση εναλλακτικών τρόπων προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι η ανταλλαγή κρατουμένων νωρίτερα σήμερα με τη Ρωσία δεν αποτελεί ένδειξη διπλωματικής αποκλιμάκωσης. Η απελευθέρωση του Αμερικανού Τρέβορ Ριντ «δεν αλλάζει την προσέγγισή μας» στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε η Ψάκι.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.