Πολιτική

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε εθνικό σχέδιο για την τιμή του ηλεκτρικού

Οικονόμου: Επεξεργαζόμαστε εθνικό σχέδιο για την τιμή του ηλεκτρικού
Οικονόμου: Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμη πως η χώρα μας επεξεργάζεται το δικό της Εθνικό Σχέδιο μιας περισσότερο αποφασιστικής παρέμβασης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Τη δημιουργία εθνικού σχεδίου για την παρέμβαση στις τιμές του ηλεκτρικού προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ σημείωσε πως υπάρχει συντονισμός με τους εταίρους μας, αλλά και ότι στην παρούσα φάση δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμη πως η χώρα μας επεξεργάζεται το δικό της Εθνικό Σχέδιο μιας περισσότερο αποφασιστικής παρέμβασης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και με ευρύτερο χρονικό ορίζοντα ενώ επανέλαβε πως οι όποιες ενισχύσεις θα κρατήσουν για όσο διάστημα κρατά και η κρίση.

Για την πιθανότητα ελλείψεων

«Είμαστε από καιρό προετοιμασμένοι ν’ αντιμετωπίσουμε κάθε πιθανή εξέλιξη. Για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα ασφάλειας στον εφοδιασμό. Υπάρχει ομαλή ροή εφοδιασμού. Η χώρα έχει συμβόλαια προμήθειας, και το Δημόσιο και οι ιδιώτες, με την Gazprom, που λήγουν στο τέλος του 2026. Είναι αρκετά πιο μακροχρόνια τα συμβόλαιά μας, δηλαδή, από εκείνα των χωρών που παρατηρήθηκε το πρόβλημα. Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι διαδικασίες που ίσχυαν σε ομαλές περιόδους, θα εξακολουθούν να ισχύουν και τώρα.

Έχουμε επεξεργαστεί το προηγούμενο διάστημα εναλλακτικές που έχουν να κάνουν με διάφορες πηγές τροφοδοσίας. Πρώτα απ’ όλα, τη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στη Ρεβυθούσα. Πήγε εκεί πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ενημερώθηκε, για τις δυνατότητες που υπάρχουν. Δεύτερον, την αύξηση της προμήθειας LNG. Ήδη οι πάροχοι, ο μεγαλύτερος, η ΔΕΠΑ, αλλά και οι υπόλοιποι πάροχοι, όσο πληθαίνουν οι πιθανότητες να έχουμε προβλήματα, διερευνούν κάθε δυνατότητα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments