Ελλάδα

Σχολεία: Τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σχολεία: Τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSΙ

Σχολεία: Αλλάζει το πλαίσιο των μέτρων για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Στις 3 Μαΐου πρόκειται να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία. Η επιστροφή τους πρόκειται να συνοδευτεί με την λήψη διαφορετικών μέτρων από όσα ίσχυαν όταν έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

Όπως έχουν ήδη ανακοινώσει τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές των σχολείων δεν θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test κάθε εβδομάδα, ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους.

Τι θα γίνει αν εντοπιστεί κρούσμα

Ειδικότερα, από τις 3 Μαΐου, οπότε και ανοίγουν τα σχολεία οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, θα μπαίνουν στις τάξεις δίχως self test, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Ο έλεγχος για κοροναϊό στα σχολεία θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στα άτομα με συμπτώματα.

Όταν υπάρχει ένα παιδί έχει κοροναϊό θα υπάρχει έλεγχος με δύο self test και στους υπόλοιπους μαθητές κατά την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από την διάγνωση των κρουσμάτων. Το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού.

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, έχει απευθύνει έκκληση, στις περιπτώσεις συμπτωμάτων ίωσης, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να οι γονείς να προχωρούν σε έλεγχο για Covid ανάλογα με τα συμπτώματα και τις πιθανές επαφές με άλλα κρούσματα.

Παραμένει η μάσκα

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε επίσης ότι «τα μέτρα περιορισμού της διασποράς στο σχολικό περιβάλλον που περιλαμβάνουν τη συστηματική χρήση της μάσκας, τον καλό αερισμό των χώρων, των τάξεων και την υγιεινή των χεριών συνεχίζουν να ισχύουν.

Ο καλός καιρός βοηθάει, έτσι ώστε όταν γυρίσουν τα παιδιά πίσω στο σχολείο, τα παράθυρα των τάξεων να μένουν ανοιχτά συνεχώς. Θα πρέπει όμως να τονιστεί, να γίνει ξεκάθαρο, ότι όλα τα μέτρα σχολαστικής ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος θα συνεχίσουν ναι ισχύουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments