Διεθνή

Σανγκάη: Άλλοι 47 θάνατοι από τον κορονοϊό – 11.367 τα νέα κρούσματα

Σανγκάη: Άλλοι 47 θάνατοι από τον κορονοϊό – 11.367 τα νέα κρούσματα

Πηγή Φωτογραφίας: The Japan Times

Στη Σανγκάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, ανακοινώθηκαν σήμερα [28/4] 47 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19

Στη Σανγκάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, η οποία παραμένει σε lockdown από τις αρχές του μήνα, ανακοινώθηκαν σήμερα 47 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, οριακά μειωμένοι από την προηγουμένη.

Η ανατολική κινεζική μητρόπολη 25 εκατομμυρίων κατοίκων, αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη έξαρση της πανδημίας από την εκδήλωσή της στη χώρα πριν από δύο χρόνια και πλέον, ανακοίνωσε επίσης πάνω από δέκα χιλιάδες κρούσματα του SARS-CoV-2, 1.292 με συμπτώματα και 9.330 ασυμπτωματικά. Σανγκάη

Συνολικά στην ηπειρωτική χώρα (εξαιρουμένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο) επιβεβαιώθηκαν 11.367 μολύνσεις, εκ των οποίων 1.503 με συμπτώματα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, όπως ονομάζεται το υπουργείο Υγείας της Κίνας.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο γιγαντιαίο ασιατικό κράτος πλησιάζει πλέον τους 5.000 νεκρούς (έχει φθάσει τους 4.923) επί συνόλου 428.075 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Θεωρείται γενικά πολύ υποτιμημένος από πολλούς ειδικούς.

Μαζικά τεστ στο Πεκίνο

οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη συνοικία Τσαογιάνγκ, την πολυπληθέστερη του Πεκίνου, όπου εδρεύουν πολυεθνικές, γραφεία, ξένες πρεσβείες, εμπορικά κέντρα, αυτοί που άρχισαν πρώτοι μοριακές εξετάσεις. Παράλληλα το μέτρο επεκτάθηκε σε ακόμη 11 συνοικίες.

Φοβούμενοι επανάληψη του σεναρίου της Σαγκάης, αρκετοί κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως τρόφιμα, ή έκαναν παραγγελίες μέσω Διαδικτύου.

Η απογοήτευση κυριαρχεί

Οι κάτοικοι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πίστεψαν ότι η ζωή τους ίσως αρχίζει να ανακτά τους κανονικούς της ρυθμούς, εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι.

«Δεν έχω πλέον τη δύναμη να παραπονεθώ για τα μέτρα που αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη», έγραψε κάτοικος του Τζινγκάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Και αυτό δεν είναι καν ένα πρόβλημα που αξίζει να αναφερθεί, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σανγκάη».

Μάλιστα στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον έντονο διαπληκτισμό μιας κατοίκου του Τζινγκάν και τοπικού αξιωματούχου. Η κάτοικος ρωτούσε επανειλημμένως γιατί δεν μπορεί να βγει έξω ενώ ζει σε περιοχή όπου επιτρέπεται η έξοδος από την κατοικία, με τον αξιωματούχο να της δίνει συνεχώς την ίδια απάντηση: «Σας είπα, έχουμε προειδοποίηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments