Διεθνή

Τουρκία: Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή αυτών των νησιών

Τουρκία: Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή αυτών των νησιών
Δεν είναι τυχαία τα νησιά που επέλεξε η τούρκικη αεροπορία για τις 41 υπερπτήσεις που πραγματοποίησε χθες [27/4]

Δεν είναι τυχαία τα νησιά που επέλεξε η τούρκικη αεροπορία για τις 41 υπερπτήσεις που πραγματοποίησε χθες [27/4]. Πιο συγκεκριμένα υπήρξαν σχεδόν 170 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ έγιναν και δύο εμπλοκές

Οι Τούρκοι πιλότοι πέταξαν πάνω από τη Ρόδο, Κω, Φαρμακονήσι, Νίσηρο, Λέρο, Αρκιούς, Λειψούς, Ρω, Μεγίστη, Αγαθονήσι, Σάμο, Φούρνους και Οινούσσες.

Τα εν λόγω νησιά  η Τουρκία έχει βλέψεις αποστρατιωτικοποίησης με δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της όπως του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ έχει φτάσει στο σημείο μιλά περί αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.

Τουρκία

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 27η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 9 (9×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 4 (2 UAV, 2 CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 22

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 10

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 23

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 168 (118 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 2

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Ερντογάν κατά Δύσης – Είχαν σκλάβους, ήταν αποικιοκράτες

Η Τουρκία φαίνεται πως για άλλη μια φορά αφήνει πίσω της τα περί επαναπροσέγγισης με τη Δύση και να επιστρέψει στις προκλήσεις, κάτι που αποδεικνύει και η επιθετική ρητορική που χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα είναι λάθος πως τους τελευταίους αιώνες ο πολιτισμός της Δύσης έχει βάλει τη σφραγίδα του. Εδώ υπάρχουν πολλές διαστάσεις όπως η σκλαβιά, η αποικιοκρατία, η εκμετάλλευση και οι σφαγές. Όμως ο δυτικός πολιτισμός έχει κάνει εισβολή σε όλο στον κόσμο  με το περιεχόμενο  της ήπιας ισχύος, όπως με την τέχνη, με τον πολιτισμό, με τις ταινίες , με τις σειρές, με τη μουσική, με την ζωγραφική και τον αθλητισμό».

Αιγαίο: Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα, από την Τουρκία. Παρά το διάβημα της Αθήνας οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται. Στις 17:17 της Τετάρτης (27/4) ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση στους Λειψούς στα 27.000 πόδια, και στις 17:18 στους Αρκιούς στα 14.000 πόδια.

Το ΥΠΕΞ μετά το διάβημα διαμαρτυρίας εναντίον της γείτονος, ανακοίνωσε πως ακυρώνει την πρόσκληση στην τουρκική πολεμική αεροπορία στην άσκηση «Tiger Meet» που θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments