Ελλάδα

Έξοδος Πρωτομαγιάς 2022: Μαζική απόδραση των Αθηναίων για το τριήμερο

Έξοδος Πρωτομαγιάς 2022: Μαζική απόδραση των Αθηναίων για το τριήμερο
Άδειασε η Αθήνα - Όπου φύγει φύγει οι κάτοικοί της για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς - Περισσότερα από 43.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια

Με κάθε μέσο φαίνεται πως εγκατέλειψαν οι Αθηναίοι την πρωτεύουσα, θέλοντας να απολαύσουν το πρώτο “ελεύθερο” τριήμερο Πρωτομαγιάς, μετά από δύο χρόνια, ενώ κάποιοι απλά δεν επέστρεψαν παρατείνοντας τις πασχαλινές διακοπές τους.

Περισσότερα από 43.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς τις εθνικές οδούς, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στα λιμάνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 43.104 αυτοκίνητα (21.980 από την Αθηνών-Κορίνθου και 21.124 από την Αθηνών -Λαμίας).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες παρέτειναν τις διακοπές τους καθώς μέχρι και Κυριακή του Πάσχα έφυγαν 55.000 επιβάτες ενώ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη είχαν επιστρέψει 27.000, δηλαδή λιγότεροι από τους μισούς.

Από τα λιμάνια

Από Πειραιά αναχώρησαν 16 δρομολόγια για Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα. Από Αργοσαρωνικό 27 δρομολόγια για Πόρο, Αίγινα και Αγκίστρι.

Από το λιμάνι της Ραφήνας 5 για Κυκλάδες και 4 για Μαρμάρι, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου αναχώρησαν 9 πλοία για Κύθνο και Τζιά.

Σύμφωνα με στελέχη του ΛΣ, δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος κατά τη διάρκεια της εξόδου του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς για την Πρωτομαγιά είναι η Πάρος. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού έφτασε το Πάσχα στο 80% – 90%.

Η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται από Τρίτη 3 Μαΐου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments