Διεθνή

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο Χάρκοβο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με επίκεντρο στις περιοχές γύρω από το Χάρκοβο

Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές στην Ουκρανία, με επίκεντρο στις περιοχές γύρω από το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, όπου ο ρωσικός στρατός επιχειρεί με κάθε κόστος να αυξήσει τον έλεγχό του, παρά, σύμφωνα με το Κίεβο, τις ρωσικές οπισθοδρομήσεις στο πεδίο.

Ισχυρές εκρήξεις ήχησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο σε αυτή την πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, που σφυροκοπείται επί εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό.

Την Παρασκευή, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με την περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση του Χάρκοβο.

Ουκρανία:

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία

Νωρίτερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μονάδες του πυροβολικού της έπληξαν 389 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μεταξύ αυτών, 35 σημεία ελέγχου, 15 αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, αλλά και πολλές περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και του οπλισμού τους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε ότι η κατάσταση σε αυτή τη βορειοανατολική περιοχή είναι «δύσκολη», όπου οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν εκ νέου την επιθετική τους εκστρατεία. Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι «ο στρατός μας επιτυγχάνει τακτικές επιτυχίες», παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου συνεχίζεται βάσει σχεδίου», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, που δημοσιεύθηκε σήμερα, προσθέτοντας ότι όλοι οι στόχοι της Μόσχας «θα επιτευχθούν παρά την παρεμπόδιση των αντιπάλων μας».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τη Δύση – και το ΝΑΤΟ ειδικότερα – ότι στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ζητώντας από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να σταματήσουν τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Η στρατιωτική βοήθεια προς την ουκρανική κυβέρνηση έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του πολέμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments