Διεθνή

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού – Σφυροκοπείται το Ντονμπάς

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού – Σφυροκοπείται το Ντονμπάς

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter/Dan Popescu. Αρχείο

Από την επίθεση καταστράφηκε ο διάδρομος προσγείωσης απογείωσης

Μια ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού προκάλεσε ζημιά στον διάδρομο προσγείωσης.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του ουκρανικού στρατού από την επίθεση κατστράφηκε ο διάδρομος προσγείωσης και δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί.

Σφυροκοπείται το Ντονμπάς

Οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκόπησαν την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς της Ουκρανίας το Σάββατο, αλλά δεν κατάφεραν να καταλάβουν τρεις περιοχές-στόχους, δήλωσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ η Μόσχα είπε ότι οι δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία και οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία εμποδίζουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Οι Ρώσοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τις περιοχές Λίμαν στο Ντόνετσκ και Σιεβιεροντόνετσκ και Ποπάσνα στο Λουγκάνσκ, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε καθημερινή ενημέρωση. “Δεν τα καταφέρνει – οι μάχες συνεχίζονται”, ανέφερε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν νωρίς το Σάββατο, είπε ότι η άρση των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία ήταν μέρος των ειρηνευτικών συνομιλιών, οι οποίες, όπως είπε, ήταν δύσκολες, αλλά συνεχίζονται καθημερινά μέσω βίντεο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy έχει επιμείνει από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου ότι οι κυρώσεις πρέπει να ενισχυθούν και δεν μπορούν να αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων.

Η Ουκρανία κατηγορεί τα ρωσικά στρατεύματα για θηριωδίες σε περιοχές κοντά στην πρωτεύουσα, Κίεβο, τις οποίες κατείχαν προηγουμένως. Η Μόσχα αρνείται τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments