Διεθνή

Route 66: Το αφιέρωμα της Google στην πιο διάσημη διαδρομή στον πλανήτη

Route 66: Το αφιέρωμα της Google στην πιο διάσημη διαδρομή στον πλανήτη

Πηγή Φωτογραφίας: Vrooman Mansion

Route 66: Το σημερινό πρωτοσέλιδο βίντεο στην μηχανή αναζήτησης της Google μας μεταφέρει στο απόλυτο αμερικανικό οδικό ταξίδι

Το σημερινό πρωτοσέλιδο βίντεο στην μηχανή αναζήτησης της Google μας μεταφέρει στο απόλυτο αμερικανικό οδικό ταξίδι, ένα ταξίδι κατά μήκος του θρυλικού Route 66, που υμνήθηκε από συγγραφείς και μουσικούς, όπου με αυτόν τον τρόπο έγινε γνωστός παγκοσμίως.

Ο εμβληματικός αυτοκινητόδρομος των 3.940 χλμ, είναι γνωστός για τα ρετρό εστιατόρια, τα περίεργα μοτέλ, τις εκλεκτικές εγκαταστάσεις τέχνης και τα εξαιρετικά τοπία, συνδέει το Σικάγο με τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. Σαν σήμερα το 1926, το όνομα «U.S. 66» προτάθηκε για πρώτη φορά για αυτή τη διαπολιτειακή διαδρομή. Route 66

Κατασκευασμένος σε μια εποχή που ξεκινούσε η κυριαρχία του αυτοκινήτου , ο Route 66, κατέστησε προσιτές για πρώτη φορά τις διαπολιτειακές μετακινήσεις. Χρησιμοποιήθηκε επίσης ως οδός διαφυγής για τις χιλιάδες οικογένειες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους κατά την διάρκεια του λεγόμενου Dust Bowl, όπως αναφέρει το sansimera.gr

Όταν σφοδρές καταιγίδες σκόνης κατέστρεψαν μεγάλες περιοχές των μεσοδυτικών πολιτειών τη δεκαετία του 1930, περισσότεροι από 200.000 πρόσφυγες χρησιμοποίησαν τον Route 66 για να επιδιώξουν μια καλύτερη ζωή . Μεταξύ αυτών ήταν και ο νομπελίστας συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ, ο οποίος ταξίδεψε κατά μήκος του Route 66 κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου προκειμένου να αναζητήσει έμπνευση για το αριστούργημά του «Τα σταφύλια της οργής».

Όταν η αμερικανική οικονομία σταθεροποιήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοτικότητα του Route 66 αυξήθηκε. Εκατομμύρια ταξιδιώτες διέσχισαν τον αυτοκινητόδρομο για να δουν τοποθεσίες που προκαλούν δέος, όπως o κρατήρας μετεωριτών στη βόρεια Αριζόνα και οι γεμάτες γκράφιτι Κάντιλακ θαμμένες στο Αμαρίγιο του Τέξας.

Παρόλο που o Route 66 παροπλίστηκε το 1985, αφού τoν αντικατέστησαν πέντε νέοι διαπολιτειακοί αυτοκινητόδρομοι, πολλές οργανώσεις έκαναν εκστρατεία για τη διατήρηση του αυτοκινητοδρόμου προκειμένου να τιμήσουν την ιστορική του σημασία, με αποτέλεσμα, τμήματα της διαδρομής να ανακηρυχτούν διατηρητέα μνημεία. Ο ταξιδιώτες του σήμερα μπορούν ακόμα να βρουν πολλές πρωτότυπες εγκαταστάσεις από την εποχή της ακμής του ιστορικού αυτοκινητόδρομου.

Ορισμένα τμήματα του δρόμου που περνούσαν από το Ιλινόις, το Μιζούρι, το Νέο Μεξικό και την Αριζόνα έχουν χαρακτηριστεί ως «Historic Route 66».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments