Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαστε στην εποχή του μεγαλύτερου πληθωρισμού

Άδωνις Γεωργιάδης: Είμαστε στην εποχή του μεγαλύτερου πληθωρισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είμαστε στην εποχή του μεγαλύτερου πληθωρισμού. «Η κυβέρνηση στο σύνολο, έχουμε βοηθήσει τον τουρισμό και την εστίαση.

Για τα ενεργειακά και την ακρίβεια, τα καταναλωτικά αγαθά, τον πληθωρισμό και άλλα θέματα μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είμαστε στην εποχή του μεγαλύτερου πληθωρισμού. «Η κυβέρνηση στο σύνολο, έχουμε βοηθήσει τον τουρισμό και την εστίαση. Ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, υπάρχει παγκόσμια κρίση. Από την ελληνική κυβέρνηση υπάρχει η δυνατότητα των ελέγχων και στην προσπάθεια ελέγχου των τιμών, αλλά από την άλλη είμαστε στην εποχή του μεγαλύτερου πληθωρισμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε μιλώντας στο Mega, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο πρωθυπουργός ο ίδιος έχει κάνει κάποιες ενέργειες, έχουμε προσφύγει σε αίτημα για ευρωπαϊκή λύση το οποίο θα ήταν το ιδανικό, και εάν δεν γίνει αυτό θα προσφύγουμε σε εθνική λύση. Οι επιλογή δεν είναι εύκολη από την μία λες να βοηθήσεις για το ρεύμα από την άλλη τα επιτόκια δανεισμού όλο και περισσότερο εκτινάσσονται, άρα η πρόσβαση στις αγορές φθίνει. Κατά συνέπεια άπειρα περιθώρια επιδοτήσεων και παροχών δεν υφίστανται», συνέχισε.

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ψηφίστηκε στην Ελλάδα και εφαρμόστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα μέτρο για να πληρώνει ο κόσμος λιγότερα λεφτά. Ωστόσο κανείς δεν είχε προβλέψει την εισβολή στην Ουκρανία και όλα όσα ακολούθησαν. Ο πρωθυπουργός επιζητά την ευρωπαϊκή λύση και αυτές τις επιπτώσεις έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments