Διεθνή

Ουκρανία: Φτάνουν συνεχώς τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ

Ουκρανία: Φτάνουν συνεχώς τεθωρακισμένα από τις ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Army Technology, 21st Century Asian Arms Race

Ουκρανία: Σε λίγες μέρες ετοιμάζονται να φτάσουν τα τεθωρακισμένα M113 του αμερικάνικου στρατού, που θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό

Για την Ουκρανία ετοιμάζονται να φτάσουν τα τεθωρακισμένα M113 του αμερικάνικου στρατού. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός προέρχεται από την Τζώρτζια και ο όπως είχε πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα έδινε τη βοήθεια του στην ουκρανική κυβέρνηση.  Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν συνεχώς εξοπλισμό στην Ουκρανία, κάτι που κάνουν και οι ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κατόπιν ανακοίνωσε πως η Γαλλία θα στείλει επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία καθώς και ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους. Στο πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί ανυπομονούν για την άφιξη τεθωρακισμένων. Ουκρανία:

«Τα τανκς είναι πολύ σημαντικά για τον ουκρανικό στρατό. Βλήματα και οβίδες είναι καλά αλλά για επιθέσεις από μακριά. Τα Τανκς είναι σημαντικά για μάχες σώμα με σώμα καθώς προστατεύουν τους στρατιώτες», είπε ένας μηχανικός τεθωρακισμένων.

Ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον πολύ καλά εξοπλισμένος καθώς ο δυτικός οπλισμός φτάνει κατά κύματα στην Ουκρανία. Είναι κάτι που οδήγησε τη Ρωσία να κάνει λόγο για πόλεμο δι’ αντιπροσώπων. Σε κάθε περίπτωση αυτός ο πόλεμος που έχει ήδη συμπληρώσει δύο μήνες δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

M113 Armoured Personnel Carrier - Army Technology

Πολίτες της Φινλανδίας λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση

Στη Φινλανδία, ο πληθυσμός ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη ρωσική απειλή καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Η σύγκρουση ωθεί όλο και περισσότερες ουδέτερες χώρες προς το ΝΑΤΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι σκανδιναβικές χώρες.

Κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους ανέφεραν: «Είμαστε μόνο 5 εκατομμύρια άνθρωποι, οπότε αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, πολλοί από εμάς πρέπει να μάθουμε να πυροβολούν ένα όπλο».

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είμαστε όλοι έτοιμοι».

«Φαντάσου ότι συνήθως δουλεύω με λευκό πουκάμισο και σακάκι αλλά μου αρέσει και εδώ».

Η συμμετοχή σε αυτές τις ασκήσεις δεν είναι υποχρεωτική, αλλά σύμφωνα με τους εκπαιδευτές, το 80% του ενήλικου πληθυσμού συμμετέχει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Για πολύ καιρό, οι Φινλανδοί πίστευαν ότι αυτή η άμυνα ήταν επαρκής και ότι η χώρα μπορούσε να παραμείνει ουδέτερη. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments