Διεθνή

Κίεβο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Ρώσων κατασκόπων – Απώθηση ρωσικών επιθέσεων στη Ζαπορίζια

Κίεβο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα Ρώσων κατασκόπων – Απώθηση ρωσικών επιθέσεων στη Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Ruetir

Κίεβο: Στην εξάρθρωση κυκλώματος Ρώσων κατασκόπων προχώρησαν οι Αρχές της Ουκρανίας, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξάρθρωσαν κύκλωμα Ρώσων κατασκόπων, ένας εκ των οποίων εργαζόταν στο ουκρανικό γενικό επιτελείο, δήλωσε αξιωματούχος, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον γεγονός.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, που μίλησε σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, δεν αποκάλυψε πόσα ήταν τα μέλη του κυκλώματος, ούτε άλλες λεπτομέρειες.

Αναφέρθηκε ωστόσο σε έναν από τους φερόμενους στόχους της ομάδας. «Οι σύντροφοι σκόπευαν να καταρρίψουν επιβατικό αεροσκάφος πάνω από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ώστε να επιρριφθεί η ευθύνη στην Ουκρανία», υποστήριξε. Θα χρησιμοποιούσαν αντιαεροπορικούς πυραύλους στο στοκ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, πρόσθεσε ο κ. Αρεστόβιτς.

Κίεβο:

Απωθήθηκαν ρωσικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Επίσης ο στρατός της Ουκρανίας απώθησε επιθέσεις ρωσικών μονάδων γύρω από την πόλη Ζαπορίζια (νότια), δήλωσε συγκεκριμένα Ουκρανός αξιωματούχος, που ανήκει στο υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις σταθεροποίησαν τα μέτωπα νοτιοανατολικά της πόλης και η ανάπαυλα των εχθροπραξιών αξιοποιείται για την ενίσχυση των αμυντικών θέσεών τους, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο περιφερειάρχης Ολεξάντρ Στάρουχ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Κατά τον ίδιο, ρωσικές μονάδες έκαναν αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να περικυκλώσουν ουκρανικά στρατεύματα ανατολικά της Ζαπορίζιας, όπουα πολυκατοικίες, τμήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης και τηλεφωνίας υπέστησαν ζημιές στις μάχες.

Τέσσερις άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς στην πόλη Λίμαν

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής [1/5] σε βομβαρδισμούς στην πόλη Λίμαν της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου και υπό την απειλή ρωσικής επίθεσης, δήλωσε συγκεκριμένα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

“Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην περιφέρεια του Ντονέτσκ: τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν, όλοι από τη Λίμαν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάβλο Κυριλένκο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Telegram, προσθέτοντας επίσης ότι επτά άμαχοι τραυματίστηκαν επίσης σε αυτήν την πόλη από όπου ο ουκρανικός στρατός αναγκάστηκε πρόσφατα να υποχωρήσει μπροστά στην προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, για να επανατοποθετηθεί περιφερειακά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments