Διεθνή

Κύπρος: Σταδιακή επαναλειτουργία της πρεσβείας στο Κίεβο

Κύπρος: Σταδιακή επαναλειτουργία της πρεσβείας στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Wikimedia, Schengen Visa

Κύπρος: Άμεσα θα γίνει η επαναλειτουργία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε του Υπουργείο Εξωτερικού της χώρας

Άμεσα θα γίνει η επαναλειτουργία της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο. Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 3 Μαΐου θα γίνει το άνοιγμα, όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Ουκρανία.

Επιπλέον, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διαμένουν μόνιμα ή/και βρίσκονται προσωρινά στην Ουκρανία, καλούνται όπως εγκαταλείψουν τη χώρα.

Κύπρος:

Παρατίθενται τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο:

+380 444996450/1 (09:00-17:00, Δευτέρα-Παρασκευή)

+380 975049558 (αριθμός κινητού τηλεφώνου λειτουργού έκτακτης ανάγκης)

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected], [email protected]

Διεύθυνση Πρεσβείας: 24 Bulvarno-Kudriavska St., Level 2, 01601,Kyiv, Ukraine

Έναρξη χορήγησης 4ης δόσης εμβολίου στους άνω των 60 ετών

Έχει ξεκινήσει 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού άτομα άνω των 60 ετών στην Κύπρο. Μέσω ραντεβού από την πύλη εμβολιασμού ή μέσω των εμβολιαστικών κέντρων ελεύθερης πρόσβασης (walkin) που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, παγκύπρια, μπορούν από σήμερα να λαμβάνουν την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού άτομα άνω των 60 ετών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, η ενισχυτική-4η δόση χορηγείται:

– Σε άτομα άνω των 60 ετών (προσκομίζοντας ταυτότητα ή διαβατήριο και την κάρτα εμβολιασμού).

– Σε άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, που διαμένουν ή εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και κλειστές δομές (προσκομίζοντας ταυτότητα ή διαβατήριο και την κάρτα εμβολιασμού).

– Σε επαγγελματίες υγείας, ανεξαρτήτως ηλικίας, (προσκομίζοντας ταυτότητα ή διαβατήριο, κάρτα εμβολιασμού και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος).

– Σε ανοσοανεπαρκείς και ανοσοκατασταλμένους ασθενείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η περίοδος των πέντε μηνών από τη λήψη της ενισχυτικής-3ης δόσης. emvolio-4-768x512-1

Οι ανοσοανεπαρκείς και ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς μπορούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα ελεύθερης πρόσβασης (walk in) προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση από ειδικό ιατρό (ταυτότητα ή διαβατήριο, κάρτα εμβολιασμού) ή μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για ραντεβού εμβολιασμού μέσω του θεράποντος ιατρού, αποστέλλοντας αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments