Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Στα ATM 239.353 δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Στα ATM 239.353 δικαιούχοι
Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Την περασμένη Πέμπτη, 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε νέα καταβολή, ύψους 24,4 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης

Σε πληρωμές προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης. Έτσι την περασμένη Πέμπτη, 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε νέα καταβολή, ύψους 24,4 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης, σε 239.353 δικαιούχους. Με την τελευταία αυτή καταβολή, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022 ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ.

Επίδομα το οποίο, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται για την κατανάλωση των επιδοτούμενων καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, για τα ακίνητα τα οποία θεωρούνται κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές:

  • καυσόξυλων και βιομάζας, πρόσθετη προϋπόθεση είναι το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 3.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8
  • θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, ως πρόσθετη προϋπόθεση τίθεται το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

Κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης ή μόνο θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments