Διεθνή

Τουρκία: Επεκτείνεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού Σύρων

Τουρκία: Επεκτείνεται το πρόγραμμα επαναπατρισμού Σύρων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Τουρκία: Προχωράει το σχέδιο της Άγκυρας για την επέκταση του προγράμματος επαναπατρισμού των Σύρων.

Η Τουρκία ξεκινά ένα πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό των Σύρων. Η προσπάθεια αυτή ξεκινά, εν μέσω ολοένα και πιο εχθρικών συναισθημάτων που επικρατούν στην Τουρκία απέναντι στους πρόσφυγες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι γίνονται προετοιμασίες για να μπορέσουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να επιστρέψουν εθελουσίως στην πατρίδα τους. Οι κύριες τοποθεσίες που εξετάζονται για την επιστροφή των Σύρων προσφύγων είναι συνοριακές περιοχές στη βόρεια Συρία, τις οποίες η Άγκυρα έχει καταλάβει.

Κοντά στους 500.000 Σύρους έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους

Περίπου 500.000 Σύροι έχουν ήδη επιστρέψει στην πατρίδα τους, ανέφερε ο Ερντογάν. Η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στην Τουρκία έχει εντείνει τα αισθήματα οργής κυρίως προς τους Σύρους που ζουν στην Τουρκία. Πέρυσι, σημειώθηκαν βίαιες επιθέσεις εναντίον Σύρων, σπιτιών και επιχειρήσεών τους στην Άγκυρα.

Ηγετικά πολιτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP υπόσχονται ότι θα στείλουν όλους τους Σύρους πίσω στη Συρία, εάν κερδίσουν τις εκλογές. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών τον Φεβρουάριο, η Τουρκία φιλοξενεί 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη γειτονική της χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments