Διεθνή

Πούτιν Μακρόν: Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η τηλεφωνική επικοινωνία

Πούτιν Μακρόν: Πάνω από δύο ώρες διήρκησε η τηλεφωνική επικοινωνία

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Πούτιν Μακρόν: Ο Ρώσος Πρόεδρος με τον Γάλλο ομόλογο του είχαν μία τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκησε πάνω από δύο ώρες.

Πούτιν και Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο θέμα το Ουκρανικό. Η μεγάλη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών φανερώνει μία ακόμη διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, παρ’ ότι οι ελπίδες να σταματήσει ο πόλεμος που ξεκίνησε η Μόσχα, είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Η προηγούμενη επικοινωνία που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος με τον Ρώσο ομόλογό του, ήταν στις 29 Μαρτίου, ενώ το περασμένο Σάββατο, ο Μακρόν είχε μιλήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δεν αποκλείεται μάλιστα, ο Γάλλος πρόεδρος να μετέφερε κάποια πρόταση του Ουκρανού προέδρου στον Βλαντίμιρ Πούτιν, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη γαλλική προεδρία.

Τετ α τετ Μακρόν – Σαρκοζί

Ακόμη, σύμφωνα με τη Le Figaro, πριν από τη συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη, ο Γάλλος αρχηγός του κράτους συναντήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Μακρόν επισκέφθηκε τη Μόσχα και το Κίεβο για συνομιλίες με τους Ρώσους και Ουκρανούς συναδέλφους του. Διατηρεί τακτικές επαφές τόσο με τον Πούτιν όσο και με τον Ζελένσκι.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει τους ανθρώπους «που υπέφεραν από κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών. Κατόπιν αυτού, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και μια σειρά από άλλες χώρες ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων κατά των ρωσικών νομικών προσώπων και ιδιωτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments